Ferrocarrils

FGC condemna l'incident homòfob en un tren de la línia S2 i es posa a disposició dels afectats

query_builder   20 abril 2021 18:32

event_note Nota de premsa

FGC condemna l'incident homòfob en un tren de la línia S2 i es posa a disposició dels afectats

En relació amb l’episodi d’insults homòfobs denunciat avui públicament per un usuari d’FGC i per l’Observatori contra l’Homofòbia i que va tenir lloc la tarda d’ahir en un tren de la línia S2, just abans d’arribar a l’estació de Sabadell Nord, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) vol manifestar el següent:
FGC
  • Condemnem qualsevol tipus d'insult, agressió o atac en forma de violència, intolerància o LGTBIfòbia en qualsevol espai, i molt especialment dins de les nostres instal·lacions.
  • Seguint els protocols habituals, ens posem a disposició dels afectats i de qualsevol autoritat que investigui els fets. En aquest sentit, i des del moment en què hem tingut coneixement d’aquests fets, estem revisant les imatges de les càmeres de seguretat per recopilar la màxima informació.
  • L’aplicació per a mòbils d’FGC disposa d’una funcionalitat per alertar de possibles actituds de violència o intolerància de qualsevol tipus que es puguin dur a terme als nostres trens i a les estacions. Amb aquesta funcionalitat, les persones usuàries que pateixen o presencien aquest tipus de comportaments poden alertar directament el Centre de Comandament Integrat d’FGC, indicant el número de tren o l’estació on es troben, per tal que es gestioni la incidència de manera immediata, s’asseguri una ràpida atenció a les persones afectades i es garanteixi l’activació dels recursos de seguretat de què disposa FGC i/o policials en cas que existeixi un risc per a les persones. En relació amb l’incident denunciat, FGC no va rebre cap avís a través d’aquest canal.
  • Per a FGC és prioritari donar resposta a aquestes situacions i prendre part per tal de no donar espai a la impunitat.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat

Comunicat
PDF | 259

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia