Protecció Civil

Protecció Civil activa l'ALERTA del pla TRANSCAT per l'accident d'un camió de matèries perilloses a Altafulla

query_builder   21 abril 2021 18:41

event_note Nota de premsa

Protecció Civil activa l'ALERTA del pla TRANSCAT per l'accident d'un camió de matèries perilloses a Altafulla

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en ALERTA el Pla d’emergències TRANSCAT per l'accident ocorregut a Altafulla (Tarragonès) a la via ITR-23/20-RE, pk 2,1, a la sortida d’una rotonda en direcció a Torredembarra.

A les 15:13h d'avui el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha rebut avís d'un accident amb un camió que transportava matèries perilloses  amb ONU 33/1203 bolcat en una rotonda.

A conseqüència de l’accident s’ha ocasionat una pèrdua del producte que contenia la cisterna, que estava compartimentada en tres dipòsits, un amb 10.000 litres de gasoil i els altres dos amb 5.000 litres de benzina cadascun. La fuita s'ha produït per la zona inferior de la cisterna, la qual s'ha esquerdat i és per on ha besat el producte. Aquest ha estat absorbit per la sorra del terreny on es troba el camió accidentat.

Els Bombers de la Generalitat han desplaçat 5 dotacions i està treballant al lloc amb l’empresa propietària del vehicle. A més d'establir el perímetre de seguretat al voltant del camió, els Bombers han aturat la fuita de combustible i han supervisat l'operació de transvasament del producte que encara hi havia dins el dipòsit malmès. Un cop les grues hagin retirat el vehicle, procediran a completar la neteja de la calçada.

El CECAT de Protecció Civil ha alertat l’Agència Catalana de l’Aigua i l'Agència Catalana de Residus  pertinents per tal de dur a terme una valoració dels possibles danys en el medi.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia