Drets Socials

CJ Esplugues de Llobregat

Joventut presenta el nou Carnet Jove d'Esplugues de Llobregat i fa una crida per sumar-s'hi a més comerços de la ciutat

La directora general de Joventut, Laia Girós, i l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, destaquen que la iniciativa vol potenciar el comerç de proximitat i l'ús diari del carnet

query_builder   22 abril 2021 15:44

event_note Nota de premsa

Joventut presenta el nou Carnet Jove d'Esplugues de Llobregat i fa una crida per sumar-s'hi a més comerços de la ciutat

La directora general de Joventut, Laia Girós, i l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, destaquen que la iniciativa vol potenciar el comerç de proximitat i l'ús diari del carnet

CJ Esplugues de Llobregat

La directora general de Joventut, Laia Girós, i l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, han presentat aquest matí en roda de premsa el projecte del nou Carnet Jove d’Esplugues de Llobregat, que es posarà en marxa a l’octubre. Ho han fet acompanyats del director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch; de la coordinadora territorial de Joventut a Barcelona, Laura Ribalaiga; i del regidor de Polítiques de Joventut, Joan Marín.

El Carnet Jove ofereix a tot Catalunya més de 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional dels quals se’n poden beneficiar els més de 500.000 nois i noies d’entre 12 i 30 anys que tenen el carnet arreu del país. A nivell local, hi ha més de 3.000 joves que són titulars del Carnet Jove a Esplugues, on ara hi ha prop de 30 avantatges.

L’objectiu del Carnet Jove d’àmbit local presentat aquest matí és oferir una bona diversitat d’avantatges de qualitat i proximitat per al jovent d’Esplugues i potenciar-ne l’ús en el seu dia a dia. Sobretot, es pretén que els i les joves puguin utilitzar el carnet en comerços i establiments locals i, d’aquesta manera, estrènyer més el seu arrelament i identitat amb el municipi i reforçar el seu vincle amb el comerç de proximitat.

La presentació en roda de premsa del nou Carnet Jove d’Esplugues d’aquest matí marca el punt de partida de la campanya per captar més comerços, entitats i institucions que ofereixin més i millors descomptes a la població. Es pretén que a l’octubre, quan es començarà a expedir el nou carnet local que inclourà el logotip de l'Ajuntament d’Esplugues [veure la imatge adjunta], millori l’oferta actual d’avantatges fruit d’aquesta campanya de captació.

Aquests nous avantatges s’afegiran a l’oferta actual del CJ a la ciutat, repartida entre els àmbits de formació (18%), salut (15%), esports (11%), turisme i mobilitat (4%), lleure (7%), tecnologia (4%) i altres (41%).

D’aquesta oferta se'n poden beneficiar els 3.062 titulars (52% noies i 48% nois) que el CJ té avui a Esplugues, i que es reparteixen en les següents franges d’edat: 12-13 anys (1%), 14-17 anys (11%), 18-21 (23%), 22-25 (30%), 26-29 (31%) i 31 anys (4%). Es tracta d’unes xifres que signifiquen una penetració mitjana del 34% del Carnet Jove entre el total de joves residents a Esplugues.

A més del jovent d’Esplugues, dels descomptes al comerç i serveis locals del CJ al municipi també se’n poden beneficiar el conjunt dels titulars del carnet a la comarca del Baix Llobregat (52.754 joves), a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (341.146 joves), a Catalunya (500.000 joves) i arreu d’Europa (més de 6 milions).

L’objectiu, tal com ha explicat tal com ha explicat la directora general de Joventut, Laia Girós, és que el nou Carnet Jove d’Esplugues connecti el Carnet Jove -que ja és molt popular entre la joventut catalana- amb el món local i, especialment, amb el comerç i serveis de proximitat. “El Carnet Jove afavoreix les emancipacions de les persones joves. L’aposta pels avantatges quotidians el converteix en una eina encara més útil pel dia a dia del jovent als seus municipis”, ha indicat Girós.

Així mateix, el director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, ha afegit que l’aposta per incrementar el nombre de descomptes locals del Carnet Jove el fa “potencia el comerç local de proximitat en aquests durs moments de la pandèmia de la Covid-19", al temps que també respon a la pròpia demanda de milers de joves durant l’acció participativa organitzada el 2017 coincidint amb el 30è aniversari del carnet.

De la seva banda, l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha explicat que el nou carnet jove servirà per apropar les persones joves als comerços d’Esplugues i potenciar-ne l’ús en el seu dia a dia. Aquest conveni ens converteix en un dels 20 municipis de tota Catalunya que pot oferir un carnet ple d’avantatges al nostre jovent d'entre 12 i 30 anys, amb descomptes variables d’entre el 5 i el 20%. És un projecte important, que està en línia amb les polítiques innovadores sobre joventut que intentem implantar al municipi, ha afirmat Díaz. 

Els joves d’Esplugues que a l’octubre decideixin fer-se nous titulars del Carnet Jove ho podran fer a través del web, a qualsevol de les oficines de CaixaBank o a imagin. Com a novetat, el Carnet Jove d’Esplugues de Llobregat tindrà un format digital i es podrà fer servir directament des de l’APP mòbil del Carnet Jove. Per tal de disposar del carnet, els joves hauran acreditar que resideixen al municipi tot mostrant el seu DNI o bé el certificat d’empadronament. Per la seva banda, els joves que ja eren titulars i que, per tant, ja disposen del plàstic genèric del Carnet Jove, no caldrà que el renovin perquè ja disposaran automàticament de la versió digital del Carnet Jove d’Esplugues a l’APP del CJ. D´altra banda, els joves també tindran l’opció de fer un ús financer del Carnet Jove a través d’imagin, la plataforma de serveis digitals impulsada per CaixaBank.

Joventut va iniciar en fase de prova pilot el Carnet Jove Local el 2018 en un total de set municipis catalans: L’Hospitalet de Llobregat, Cambrils, Agramunt, Palamós, la Seu d’Urgell, Manlleu i Amposta. L’èxit de la iniciativa fa que Joventut segueixi estenent-la en nous municipis i comarques com és el cas d’Esplugues de Llobregat.