Institut Català de les Dones

Condol feminicidi

El Govern condemna el feminicidi d'una dona a la Bisbal del Penedès presumptament víctima de la violència masclista

query_builder   27 abril 2021 12:50

event_note Nota de premsa

El Govern condemna el feminicidi d'una dona a la Bisbal del Penedès presumptament víctima de la violència masclista

El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna el feminicidi que va tenir ahir a la Bisbal del Penedès (Baix Penedès) presumptament a mans de la parella, un home que ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima. 

La consellera del departament de Presidència, Meritxell Budó, ha reiterat que la lluita contra les violències masclistes “és una prioritat per a tots els departaments del Govern de la Generalitat. La coordinació, la prevenció, la sensibilització, la detecció, l’atenció i la recuperació de les dones que travessen aquestes situacions i les seves filles i fills son els eixos del nostre treball per a l’execució del II Programa dintervenció integral contra la violència masclista 2019-2022”.

Budó ha explicat que “aquest feminicidi i totes les violències masclistes només es poden explicar per l’existència encara d’una estructura social patriarcal i masclista basada en la desigualtat de gènere. La violència masclista és instrumental i s’utilitza  per mantenir la posició subordinada de les dones envers els homes. Només podrem avançar contra aquesta violència que atempta contra les vides i la llibertat i els drets de les dones si som una societat igualitària”.

La consellera ha remarcat que “les dones hem de poder desenvolupar les nostres capacitats, viure amb dignitat, seguretat i autonomia, lliures d’explotació, maltractaments i tot tipus de discriminació. Les dones tenim dret a viure lliures de totes les violències masclistes. No farem ni un pas enrere”.

Quan es produeix un feminicidi o altres violències masclistes extremes, s’ofereix al municipi afectat el Servei d’atenció en crisis greus de l’Institut Català de les Dones (ICD) amb la voluntat de garantir una atenció immediata i especialitzada a les persones directament afectades, així com una actuació de tipus comunitària.

 

Atenció

L’ICD posa a disposició de les dones que travessen situacions de violències masclistes el servei telefònic, permanent i gratuït 900 900 120, una de les portes d’accés a la Xarxa especialitzada d’atenció.

També es pot acudir a algun dels més de cent Serveis d’Informació i Atenció a les Dones municipals o comarcals que tenen el suport de l’ICD, on s’ofereix informació i atenció jurídica i psicològica especialitzada i gratuïta. 

Nota als mitjans de comunicació: les Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació son la guia per al tractament mediàtic.