Protecció Civil

Activada l'ALERTA del Pla CAMCAT per l'incendi de dues embarcacions i l'enfonsament d'una d'elles al Port de Santa Margarita (Roses)

query_builder   29 abril 2021 10:32

event_note Nota de premsa

Activada l'ALERTA del Pla CAMCAT per l'incendi de dues embarcacions i l'enfonsament d'una d'elles al Port de Santa Margarita (Roses)

  • El Pla ja s’ha desactivat i baixat a Prealerta, un cop s’ha extingit l’incendi i s’ha pogut contenir el combustible fuitat amb barreres
  • A conseqüència de l’incendi una persona ha resultat ferida lleu per cremades i ha estat traslladada a l’Hospital de Figueres
  • L’incident s’ha produït en un canal secundari que no dona directament al mar i es creu poc probable que les restes de combustible puguin tenir afectació a l’exterior del port

 

Protecció Civil de la Generalitat ha activat, aquesta matinada, l’ALERTA del Pla Especial d'Emergències per Contaminació de les Aigües Marines de Catalunya CAMCAT per l’incendi de dues embarcacions i l’enfonsament d’una d’elles al Port de Santa Margarita i el Salatà (Roses). El Pla s’ha desactivat i baixat a fase de Prealerta, aquest matí, un cop s’ha extingit l’incendi i s’ha pogut contenir el combustible fuitat amb barreres i s’ha procedit a la seva dispersió mecànica. A conseqüència d’aquest incident, una persona ha resultat ferida lleu

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil va activar l’Alerta del CAMCAT en rebre, als vols de la mitjanit,  l’avís d'un incident amb possibilitat de generar contaminació marina provinent d'un incendi de dues embarcacions en un dels canals del Port de Santa Margarita i el Salatà (Roses).

Els Bombers de la Generalitat ha destinat set dotacions terrestres. La seva intervenció ha consistit a sufocar l'incendi, que ha destruït totalment una de les embarcacions, i que ha acabat enfonsant-se. El foc  també ha afectat parcialment la nau que hi havia al seu costat. Els bombers també han ajudat a retirar les embarcacions del voltant, i a Salvament Marítim a fer la instal·lació d'una barrera protectora, per evitar que l'escuma utilitzada en l'extinció i els residus de combustible de les naus afectades s'escampessin per la superfície de l'aigua.

El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM ha informat que a causa de l'incendi hi ha hagut 1 ferit lleu amb cremades, el qual ha estat traslladat en ambulància a l'Hospital de Figueres.

En aquests moments, l'embarcació motora  resta enfonsada en el canal on hi ha hagut l'incident i queden algunes taques d'oli contingudes a les barreres. El canal secundari no dona directament a mar i es creu poc probable que aquestes restes de combustible puguin arribar a l’exterior del port.

En la resolució de l’incident també ha participat Salvament Marítim i dues patrulles de la Policia Local de Roses.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia