Cultura

Programadors

El Departament de Cultura celebra la primera trobada de responsables de programació cultural municipal d'arts escèniques i música de 2021

query_builder   29 abril 2021 18:35

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura celebra la primera trobada de responsables de programació cultural municipal d'arts escèniques i música de 2021

  • Han participat en línia prop de dues-centes persones responsables de programació d’arts escèniques i música de tot Catalunya
  • Durant l’acte s’han presentat els espectacles recomanats de teatre, dansa, circ, música i espectacles familiars per al segon semestre de 2021
Programadors

El Departament de Cultura juntament amb les quatre Diputacions (Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona), ha organitzat la primera trobada de responsables i personal tècnic de programació municipal d’arts escèniques i música d’aquest any. S’han presentat, entre altres qüestions, els espectacles recomanats de Programa.cat per al segon semestre de 2021.

Programa.cat és una de les mesures més representatives de la Mancomunitat Cultural, que coordina les polítiques culturals entre l’administració de la Generalitat de Catalunya i les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. Durant el 2019 se’n van beneficiar 235 municipis amb 1.937 activitats que van generar una inversió de 6,475.000€, un 67% a càrrec dels ajuntaments, 21% de la Generalitat i 12% de les 4 diputacions. El 2020, malgrat ser un any complicat, l’esforç de totes les institucions va fer possible fer arribar el programa a 207 municipis amb 1.375 activitats. Enguany s’han incorporat mesures de flexibilització al programa per tal d’afavorir la recuperació cultural al territori.

La presentació de l’acte ha anat a càrrec de Rosa Tubau, directora general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques del Departament de Cultura, que ha felicitat als assistents per mantenir la cultura viva, malgrat les cancel·lacions i les reduccions d'aforament, i els ha encoratjat a continuar programant activitat cultural arreu del territori.

A continuació, s’han presentat els espectacles recomanats per la Comissió Assessora del Programa.cat de música, teatre, dansa, circ i espectacles familiars per al segon semestre de 2021.

Durant l’acte també s’ha donat visibilitat a algunes fires de música i d’arts escèniques, com ara la fira de Vila-seca; la fira del Mercat de Música Viva de Vic; la Fira Mediterrània; la fira de màgia FIMAG, la Fira de Tàrrega i la nova temporada del Teatre Lliure.

Per finalitzar, Xavi Pascual i Jordi Planagumà ens han exposat les jornades “Programacions segures en temps de pandèmia” de l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC).

L’alta participació posa en relleu l’esforç que s’està fent per continuar amb la programació professional i estable d'arts escèniques i música municipal per part dels ajuntaments, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de les diputacions catalanes.