Protecció Civil

Nova Comissió d'Autoprotecció de Protecció Civil de la Generalitat

query_builder   30 abril 2021 16:00

event_note Nota de premsa

Nova Comissió d'Autoprotecció de Protecció Civil de la Generalitat

  • La Comissió d’Autoprotecció ha homologat avui 24 Plans d’Autoprotecció, 15 dels quals (el 62,5%) són plans d’empreses químiques
  • És la tercera  reunió de la Comissió de Protecció Civil en format de Comissió d’Autoprotecció
  • La Comissió d’Autoprotecció està permetent agilitzar el procés d’homologació dels plans d’autoprotecció i reduir els terminis de resolució


La directora general de Protecció Civil de la Generalitat, Isabel Ferrer, ha presidit avui la Comissió d’Autoprotecció de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya en què s’han homologat 24 Plans d’Autoprotecció d’instal·lacions de risc químic, subestacions elèctriques, centres comercials i d’oci i centres sanitaris, entre altres. Formen part de la Comissió el sots-director i la sots-directora de Protecció Civil; el director general d’Energia, Seguretat Industrial i Seguretat Minera en representació de la Comissió Permanent de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya i la gerent de l’Àrea de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona (que en aquesta reunió ha delegat en el cap de la unitat de Protecció Civil de l’Ajuntament de Barcelona).

La d’avui és la tercera reunió de la Comissió d’Autoprotecció, que es va reunir per primera vegada el passat mes de març. Amb el seu treball, la Comissió d’Autoprotecció està agilitzant el procés d’homologació dels plans d’autoprotecció i està treballant per reduir els terminis de resolució dels procediments.

Aquests 24 Plans d’Autoprotecció homologats s’afegeixen als 57 homologats a les dues primeres reunions de la Comissió, i que deixen un total de 71 Plans homologats durant els mesos de març i abril.

 

Plans d’Autoprotecció d’instal·lacions municipals, esdeveniments i instal·lacions d’empreses privades

Avui s’han homologat 24 Plans d’Autoprotecció (PAU) dels quals la majoria són empreses de risc químic (15), tot i que també hi ha 1 hotel, 1 centre sanitari (Quiron), 1 gran establiment comercial (Leroy Merlin), 1 edifici d’oficines (Vidacaixa), l’Estació d’esquí de la Molina, 2 túnels ferroviaris (1 d’ample convencional i 1 d’alta velocitat) i 2 viaris.

En el cas dels dos Plans d’Autoprotecció de túnels ferroviaris l’homologació té caràcter parcial. L’homologació parcial correspon a un estadi transitori i temporal de l’homologació del Pla d’Autoprotecció, a l’espera que el titular de l’activitat adopti i implanti les mesures i els recursos necessaris per garantir la capacitat d’autoprotecció dels usuaris en tots els escenaris i a tota la infraestructura

Per demarcacions, els PAU homologats són: 11 a Barcelona, 7 a Tarragona, 2 a la Catalunya Central, 2 a Lleida, 1 a Girona i 1 a les Terres de l’Ebre.

A la Comissió d’avui s’han presentat també 20 PAU que no han estat homologats. D’aquests, 8 són d’activitats de risc químic, 3 de preses, 1 d’una bassa de regadiu, 1 hotel, 1 centre comercial, 5 edificis d’oficines i 1 de transports.