Salut

Visita consellera Vergés punt de vacunació massiva a Tarragona

La consellera de Salut visita el punt massiu de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Palau d'Esports Catalunya

query_builder   30 abril 2021 18:37

event_note Nota de premsa

La consellera de Salut visita el punt massiu de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Palau d'Esports Catalunya

Avui es posa en funcionament i s’administraran 4.000 dosis entre aquesta tarda i demà dissabte tot el dia
Visita consellera Vergés punt de vacunació massiva a Tarragona

La consellera de Salut, Alba Vergés, acompanyada del delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, el gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Ramon Descarrega i l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà han visitat avui divendres el Palau d’Esports Catalunya on s’ha posat en funcionament el punt de vacunació massiva de la Regió Sanitària Camp de Tarragona.

Alba Vergés ha destacat que “la campanya de vacunació agafa embranzida posant en marxa aquest espai de vacunació massiva, el Palau d’Esports Catalunya a Tarragona. Un espai on cridarem avui a 1.000 persones i demà a 3.000. És un pas més per posar en marxa els 24 punts de vacunació massiva que ha d’haver-hi a Catalunya.” La consellera ha remarcat el treball que duen a terme els professionals “Organitzar espais així no és fàcil, hem de tenir en compte tot el que es necessita, els i les professionals, els sistemes d’informació per fer àgil la vacunació i sobretot, molt important, l’alegria amb què la gent se sent cridada a la vacunació i se senten cuidats per acabar amb la situació que estem vivint”.

El Palau d’Esports Catalunya, és un espai de 1.500 metres quadrats, on s’hi ha instal·lat un dispositiu amb 24 punts de vacunació, zona de recepció i acreditació, zona d’observació per a després de l’administració de la vacuna i un espai per atenció mèdica al qual dóna servei el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). En aquest punt de vacunació massiva, a ple rendiment es podran administrar 21.000 dosis per setmana.

Durant aquesta tarda i demà dissabte 1 de maig, al Palau d’Esports Catalunya s’hi administraran 4.000 vacunes. La setmana vinent, els dies 4, 5, 6 i 7 de maig s’han ofert 9.400 vacunes entre les dosis de Pfizer i Astra Zeneca. El punt de vacunació massiva de la Regió Sanitària Camp de Tarragona és gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS).

Punts intermedis

A més del punt de vacunació massiva del Palau d’Esports Catalunya, la Regió Sanitària Camp de Tarragona comptarà amb tres punts intermedis de vacunació massiva amb una capacitat inferior de vacunació, però que facilitaran l’accés a la ciutadania. Aquests punts seran el pavelló Joan Ortoll de Calafell, la sala Kursaal de Valls i un punt a Reus en el qual s’està treballant actualment.

De cara a la setmana vinent al pavelló Joan Ortoll de Calafell s’han ofert 1.680 vacunes i al Kursaal de Valls 2.160. A més, tot i no ser punt intermedi, la setmana vinent a la carpa esportiva de Cambrils s’hi ha ofert 3.500 vacunes més.