Mossos d'Esquadra

cme

Els Mossos detecten una campanya d'extorsions a usuaris de webs de serveis sexuals

query_builder   3 maig 2021 10:50

event_note Nota de premsa

Els Mossos detecten una campanya d'extorsions a usuaris de webs de serveis sexuals

La Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra alerta d'un augment significatiu de les amenaces i extorsions a usuaris de webs relacionades amb l'oferta de serveis de sexuals. En els últims tres mesos, els Mossos han rebut més de 90 denúncies de diverses persones que han patit algun tipus d'amenaça telefònica després de consultar algun anunci inclòs en aquests portals. Aquests anuncis s’inclouen als portals que ofereixen serveis sexuals a mode d’esquer per captar l’atenció de les víctimes potencials. 

Les víctimes, després d'haver mantingut contacte telefònic amb els i les suposades treballadores sexuals que ofereixen els seus serveis en webs especialitzats en aquesta temàtica, comencen a rebre un seguit de trucades i missatges d'un suposat "proxeneta" que, amb amenaces i violència verbal, els reclama el pagament d'una compensació econòmica per haver molestat o haver fet perdre el temps a les seves treballadores.

En tots els fets investigats el patró delictiu es repeteix: els autors insereixen anuncis falsos a les pàgines web de contactes sexuals i esperen que els potencials clients hi contactin. Davant la impossibilitat de prestar el servei, inicien un assetjament constant a les víctimes, amb amenaces verbals de mort i l'enviament de missatges amb vídeos i imatges amenaçadores, als quals normalment s'exhibeixen armes de foc. Els policies han pogut comprovar que aquests vídeos i imatges els han obtingut els extorsionadors de les xarxes socials i estarien totalment desvinculats de la seva capacitat delictiva.

Amb aquestes comunicacions els extorsionadors intenten crear un clima d'intimidació a les víctimes perquè satisfacin mitjançant ingrés en compte bancari o transferència el pagament sol•licitat, normalment una quantitat econòmica fàcilment assolible en un curt termini de temps i que pot variar en funció de les persones.

Els Mossos recomanen que davant la recepció d'aquest tipus de trucades o missatges no els responguin i que no s'alarmin ja que l'amenaça no s'ha de considerar com a real. Es recomana bloquejar el telèfon des del qual es reben les amenaces i adreçar-se a la comissaria de Mossos més propera, amb tota la informació de referència, per interposar la corresponen denúncia.

Àrea de Comunicació
Barcelona, 3 de maig de 2021