Interior

Foto

El conseller Sàmper visita les obres del parc de Bombers de Balaguer i les seus de la Regió d'Emergències de Lleida i de la regió Policial de Ponent

query_builder   3 maig 2021 17:53

event_note Nota de premsa

El conseller Sàmper visita les obres del parc de Bombers de Balaguer i les seus de la Regió d'Emergències de Lleida i de la regió Policial de Ponent

Foto
El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, acompanyat pel cap de la Regió d’Emergències de Lleida, Jordi Solà, ha visitat avui les obres de reforma del parc de Bombers de Balaguer i la seu de la Regió d'Emergències de Lleida. En la visita a la Regió d’Emergències de Lleida, Sàmper ha posat en valor “tota l’extensió de servei que dona el seu parc de bombers i tot el marge de maniobra que té”. En aquest sentit, el titular d’Interior ha destacat com a element de millora la recepció dels nous vehicles de bombers.

El conseller Sàmper, que també ha visitat el Parc de Bombers de Balaguer, ha felicitat als responsables del projecte de reforma valorant “l’aprofitament d’un espai reduït i sent capaços de fer-lo créixer recuperant elements com, per exemple, el passadís conjunt del mig que dona més rapidesa a una operativa urgent”.

Les obres de reforma del parc de Bombers de Balaguer, amb una superfície construïda de 884,76 m2, van iniciar-se el juny de l’any passat i es preveu que finalitzin aquest mes de juny. Les obres es van adjudicar per 1.357.989,67€ a l’empresa constructora M. y J. Gruas.

El parc de Bombers de Balaguer es troba en una zona catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), ja que està situat dins del jaciment arqueològic J2 Pla d’Almatà, àrea objecte de Protecció Arqueològica 1. Davant d’aquest condicionant, no era possible una ampliació de l’espai més enllà del que ocupava l’edifici existent i es va projectar una remodelació integral del parc per poder millorar la distribució i ampliar les dependències. Es va anul·lar una crugia de cotxera i, d’aquesta manera, es va aconseguir encabir una aula i un gimnàs a la planta baixa; i, un espai per al comandament (ECHO), un vestidor i un dormitori femení a la primera planta. També inclou un altell amb un espai per a netejar i assecar els EPI i una sala per guardar-los.

Per la realització de les obres es van muntar uns mòduls provisionals per els efectius de bombers que és l’espai que ocupen actualment.

A la visita també hi ha assistit el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré; la directora dels Serveis Territorials d’Interior a Lleida, Montserrat Meseguer; i la responsable de l’Oficina del delegat Territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, Violant Cervera; entre d’altres autoritats.

A la tarda, el conseller ha visitat la Regió Policial Ponent, on s’hi han afegit també el director general de la Policia, Pere Ferrer; l’inspector cap de l’ABP del Segrià, Xavier Salvador; i l’inspector sotscap de l’ABP Segrià, Antoni Mestre.

2  

Imatges

Foto

Foto 243

Foto

Foto 229