Recerca i Universitats

recerkids

El Govern destina 173.000 euros a programes de divulgació científica escolar

query_builder   4 maig 2021 13:14

event_note Nota de premsa

El Govern destina 173.000 euros a programes de divulgació científica escolar

recerkids

El Consell Executiu ha autoritzat el Departament d’Empresa i Coneixement a destinar 173.501,90 euros entre 2021 i 2023 per contractar serveis per a programes de divulgació científica de caràcter pedagògic per al curs 2021-2022.

El Departament d’Empresa i Coneixement, a través de la Secretaria d’Universitat i Recerca, desplega diversos programes de foment dels valors de la recerca i de les vocacions científiques entre els infants. Entre aquests programes hi ha la col·lecció de contes de la Laura i en Joan, que apropa els escolars a la recerca duta a terme en universitats i centres de recerca del nostre sistema de coneixement català. A més, els textos d’aquesta col·lecció són els protagonistes d’activitats lúdico-científiques per a alumnat de quart i cinquè de primària i d’un programa de contacontes als bibliobusos per arribar als municipis més petits del país.

Recerkids és un programa de divulgació científica per a nois i noies de cinquè i sisè de primària, on l’alumnat desenvolupa un projecte de recerca durant el curs i en presenta els resultats en un congrés científic.

La col·lecció de còmics RecerCòmics, destinada a alumnes de secundària, presenta casos d’èxit d’emprenedoria científica. Per la seva part, el concurs de disseny de vídeojocs Científics en Joc, oberta a escolars de cinquè de primària, permet que la proposta guanyadora en cada edició sigui desenvolupada per estudiants de grau universitari de Videojocs.

Recerclips és una sèrie de vídeos protagonitzada per nois i noies divulgatius de la tasca de recerca duta a terme a universitats, centres de recerca, parcs científics i grans instal·lacions.

De la seva banda, l’activitat de divulgació científica A la recerca del món desplega en el marc de la Setmana de la Ciència tallers científics per apropar la ciència a l’entorn educatiu i familiar.