Cultura

Cultura inclusiva

Darrers dies per inscriure's a la 4a jornada sobre cultura inclusiva i art comunitari del Departament de Cultura

query_builder   7 maig 2021 12:53

event_note Nota de premsa

Darrers dies per inscriure's a la 4a jornada sobre cultura inclusiva i art comunitari del Departament de Cultura

  • Adreçada a professionals del sector cultural, creatiu, social i educatiu, tindrà lloc en línia el 12 de maig i hi participaran reconeguts experts en creació artística comunitària i processos col·laboratius
Inclusiu

El Departament de Cultura, a través del Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) i l’àrea de Públics de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), organitza, el proper 12 de maig i en línia, la quarta jornada sobre cultura inclusiva i art comunitari. La iniciativa s’adreça a professionals del sector cultural i creatiu, així com a professionals del sector social i educatiu implicats en el desenvolupament i l’execució de projectes artístics de caràcter inclusiu o comunitari. Fins avui ja s’hi han inscrit 125 persones i les inscripcions encara resten obertes mitjançant aquest web.

En aquesta quarta edició, es posarà el focus en la pràctica artística com a dret i en el reconeixement que el desenvolupament de projectes de creació artística genera sobre les persones i els col·lectius per part de la comunitat, del públic o del sector artístic al qual pertanyen.

Els objectius de la jornada, que té lloc coincidint amb el Festival de les Arts Comunitàries de Catalunya, que se celebra a la Fabra i Coats entre el 12 i el 15 de maig, són: analitzar quin abast té el desenvolupament de projectes artístics per produir un nou coneixement sobre persones, col·lectius i espais; plantejar de manera crítica i autocrítica els límits i les possibilitats en els processos per al desenvolupament d’aquests projectes i obrir les formacions a altres professionals implicats també en la concepció, l’execució i el desenvolupament de projectes artístics i nous públics. Per a l'edició d'enguany, s’activarà una dinàmica de presentació de projectes a través de les xarxes socials amb l’objectiu de conèixer i compartir experiències en aquests àmbits.  

El director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Miquel Curanta, obrirà la jornada, que serà moderada per Eva García, especialista en creació artística comunitària i processos col·laboratius. La trobada comptarà amb la participació de reconeguts experts com Inés Enciso Merino, gestora cultural; Lia Rodrigues, coreògrafa, directora artística de l‘Escola Livre de Dança da Maré; Josep M. Aragay Borràs, en representació del Festival de les Arts Comunitàries de Catalunya (FAACCC); Albert Gil, educador i dinamitzador comunitari de Reperkutim; Albert Alarcon Bonet, president i cofundador de l'Associació Cultural Llobregat Block Party; Clàudia Barberà, co-fundadora de Nadir Audiovisual i Educació i Marta Junco Parrilla, productora cultural i educomunicadora a Teleduca, educació i comunicació. Els quatre darrers presentaran, en l’últim tram de la jornada, els projectes que organitzen les seves respectives entitats.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia