Territori

El conseller a la visita de l'escorxador

Calvet: "Projectes com aquest cohesionen el territori i ajuden a fixar població i activitat econòmica"

query_builder   8 maig 2021 15:16

event_note Nota de premsa

Calvet: "Projectes com aquest cohesionen el territori i ajuden a fixar població i activitat econòmica"

  • El conseller Calvet ha visitat les actuacions de millora i ampliació de l’escorxador de Sort, que han permès condicionar l’espai com a obrador de la sala de desfer i manipulació artesanal de carnisseria amb l’objectiu de potenciar la producció bovina i ovina de la comarca
El conseller durant la visita a l'escorxador

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat avui l’escorxador de Sort un cop han acabat les obres de condicionament i d’ampliació subvencionades per l’Institut per la Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran, IDAPA. Es tracta d’un projecte estratègic per a l’impuls de l’economia del sector primari de les comarques pirinenques a Sort (Pallars Sobirà) en les quals està involucrat el Departament.

El conseller ha destacat que “darrera aquesta inversió de l’IDAPA hi ha projectes de vida que posen en valor els nostres productes”. Damià Calvet ha afirmat que iniciatives com aquesta “cohesionen el territori i ajuden a fixar població i activitat econòmica en zones de muntanya com aquesta”

El conseller ha explicat que amb aquestes obres els ramaders de la zona “tenen ara una infraestructura per fer manipulacions de la seva producció i, així posar productes al mercat en la línia de la producció de venda directa, permetent una millor connexió entre el productor i el consumidor final”.

Les obres han permès ampliar la superfície de les instal·lacions perquè pugui acollir un obrador de sala de desfer i manipulació artesanal de carnisseria. També s’han habilitat cambres de fred, d’expedició, magatzems, zones d’administració i vestidors.

L’ampliació dona servei especialment a la gestió d’oví i boví amb l’objectiu de potenciar al màxim les especialitats ramaderes de la comarca. Així, dona servei a ramaders individuals, associacions i carnissers a l’hora de valoritzar el seu producte primari. També s’ha volgut fer els treballs necessaris per gestionar una línia de tractament de carn de caça.

Les obres, que abasten una superfície de 393 m2 d’una planta baixa interior d’un edifici existent, han comptat amb una subvenció directa de 100.000 euros atorgada per l’IDAPA.

1  

Imatges

Foto del conseller Calvet durant la visita a l'escorxador de Sort

Foto del conseller Calvet durant la visita a l'escorxador de Sort 136

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 381

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia