Acció Exterior i Govern Obert

Entrega de guardons Infoparticipa

Un total de 135 administracions catalanes han estat guardonades amb el premi Infoparticipa

El conseller Solé defensa "el compromís col·lectiu" per tenir unes administracions "democràtiques i transparents"

El conseller participa en l'entrega dels premis a les administracions més transparents

query_builder   10 maig 2021 22:54

event_note Nota de premsa

Un total de 135 administracions catalanes han estat guardonades amb el premi Infoparticipa

El conseller Solé defensa "el compromís col·lectiu" per tenir unes administracions "democràtiques i transparents"

El conseller participa en l'entrega dels premis a les administracions més transparents

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha fet entrega, aquesta tarda, del segell Infoparticipa, el guardó amb el qual la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) premia les administracions públiques que han demostrat un nivell de transparència més alt el darrer any, a través dels seus webs.

Entrega de premis Infoparticipa
Entrega del segell Infoparticipa

El conseller ha assegurat que els guardons Infoparticipa representen “el compromís col·lectiu per tenir unes administracions i uns governs locals democràtics i transparents”. En aquesta línia, Solé ha fet referència a l'Informe anual sobre transparència presentat fa unes setmanes pel Síndic de Greuges, que fa referència a la necessitat "d'utilitzar més els mitjans de cooperació i associació o prestació mancomunada".

"Hem d’estar orgullosos de la capacitat dels organismes supramunicipals de facilitar instruments i d’ajudar a progressar en govern obert”, ha explicat.

Un total de 135 administracions catalanes han rebut el reconeixement del Segell Infoparticipa. En concret, s’ha atorgat a 121 ajuntaments, vuit més que l'any passat, dels quals 39 han obtingut un 100% d'indicadors positius. També l’han rebut onze consells comarcals, cinc més que en l’edició anterior: el Montsià, Osona, el Baix Ebre, el Berguedà, la Garrotxa, el Gironès, el Moianès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, l’Alt Penedès i el Baix Llobregat. Pel que fa a les diputacions, reben el segell Infoparticipa les mateixes tres que el van obtenir a les quatre edicions anteriors: Barcelona, Girona i Tarragona.

El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) analitza anualment el nivell de transparència de les administracions públiques i premia, amb el guardó Infoparticipa, les entitats locals (ajuntaments, consells comarcals, diputacions) que han acreditat una puntuació suficient en el qüestionari d’indicadors de qualitat que fixa el mateix Laboratori.

En l’acte d’entrega dels premis també hi han assistit el secretari de Transparència i Govern Obert, Jordi Foz, la directora general de Transparència i Dades Obertes, Núria Espuny, i el subdirector general de Transparència i Dades Obertes, Joaquim Dorda.