Salut

Reunió HC Solsonès

Salut i el Consell Comarcal del Solsonès es reuneixen per determinar quin ha de ser el futur del Centre Sanitari del Solsonès

query_builder   10 maig 2021 15:48

event_note Nota de premsa

Salut i el Consell Comarcal del Solsonès es reuneixen per determinar quin ha de ser el futur del Centre Sanitari del Solsonès

  • S’inicia un procés de reflexió i debat a la comarca per a comptar amb la participació de tots els actors implicats
  • Es crearà un grup de treball entre el Servei Català de la Salut i el Consell Comarcal del Solsonès amb l’objectiu de garantir la màxima qualitat assistencial als ciutadans de la comarca

Salut i el Consell Comarcal del Solsonès inicien les primeres trobades per a determinar la futura gestió del centre sanitari de la comarca.

Entre els principals acords de la trobada es consolida iniciar un procés de reflexió i debat al territori que busca comptar amb la participació de tots els actors que puguin estar implicats en quin ha de ser el futur del centre. Salut i el Consell Comarcal del Solsonès crearan un grup de treball amb l’objectiu de garantir la màxima qualitat assistencial als ciutadans de la comarca.

A la reunió han assistit la Consellera de Salut, Alba Vergés; el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella; i el president per delegació del Consell Comarcal del Solsonès, Ramon Costa; entre altres consellers comarcals.

 

El Centre Sanitari del Solsonès

El Centre Sanitari del Solsonès és una fundació pública comarcal que, des de l'any 1991 està directament gestionada pel Consell Comarcal del Solsonès i que presta els serveis sanitaris als usuaris de la comarca del Solsonès.

Tal i com consta en els seus Estatus reguladors, el seu objecte és la creació i gestió d’un Hospital per a la prestació d’assistència sanitària a la comarca del Solsonès i la prestació dels serveis sanitaris d’atenció primària.

A més del Centre Sanitari ubicat a Solsona, els municipis de la Vall de Lord (Sant Llorenç de Morunys, La Coma i La Pedra i Guixers) també disposen d'un consultori a Sant Llorenç de Morunys que realitza les funcions de sots-CAP.

L'Àrea Bàsica de Salut (ABS) integra tots els municipis del Solsonès. En formen part els set equips d'atenció primària que trobem a Solsona, així com el servei de pediatria i el d'odontologia, més un altre equip d'atenció primària a Sant Llorenç de Morunys.

Des del juliol del 2006, el Centre actua com a base del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM).

1  

Imatges

Reunió HC Solsonès

Reunió HC Solsonès 4077