Direcció General de Comunicació

DGC

El vicepresident Aragonès compareix al Parlament per informar sobre la gestió de la pandèmia de la Covid-19

query_builder   12 maig 2021 17:50

event_note Nota de premsa

El vicepresident Aragonès compareix al Parlament per informar sobre la gestió de la pandèmia de la Covid-19

  • El Govern en funcions respondrà les preguntes dels grups parlamentaris en la sessió de control d’aquest dijous
DGC

El Govern compareix de nou aquest dijous al Parlament per sotmetre’s a la sessió de control. Obrirà la sessió ordinària el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, que respondrà una pregunta sobre la pressió fiscal. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en respondrà tres sobre la gestió de les vies d’altes prestacions, sobre la legislació contra el canvi climàtic i sobre la política de peatges; i la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, una sobre les mesures de suport al món local per fer front a la pandèmia.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, parlarà sobre el nou canal de Whatsapp dels Mossos d’Esquadra contra la violència masclista i sobre el pla d’emergència exterior del sector químic de Tarragona. Tot seguit, el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, respondrà dues qüestions sobre els sectors econòmics afectats per la pandèmia i sobre les polítiques del departament davant la crisi industrial. La titular de Salut, Alba Vergés, informarà sobre la planificació dels equipaments sanitaris i sobre les accions per enfortir el rol d’infermeria.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, respondrà una pregunta sobre el curs escolar actual i el conseller d’Exteriors, Bernat Solé, en respondrà dues sobre l’acció exterior. Finalment, el vicepresident Pere Aragonès, en substitució del president de la Generalitat, respondrà set preguntes al Govern sobre la situació política i una sobre les mesures per frenar l’escalada de violència i inseguretat.

A la tarda, la sessió es reprendrà amb la compareixença del vicepresident per informar sobre la situació sanitària, econòmica i social actual i la proposta prevista per als fons europeus, sobre les actuacions del Govern en funcions i sobre la gestió de l’estat d’alarma, l’evolució de la pandèmia de la Covid-19 i les darreres decisions adoptades per afrontar-la. Les peticions de compareixença venen del PSC, el PP i Cs, i es substanciaran conjuntament.