Direcció General de Comunicació

Budó

El Govern ha executat 20 milions dels fons reservats a les administracions locals per fer front a la pandèmia 

query_builder   13 maig 2021 11:42

event_note Nota de premsa

El Govern ha executat 20 milions dels fons reservats a les administracions locals per fer front a la pandèmia 

Budo

  • La consellera de la Presidència ha explicat que properament s’executaran 100 milions més 
  • Budó també ha subratllat que la Generalitat ha destinat durant aquesta legislatura més de 1.100 milions d’euros a les administracions locals 

 La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha explicat que el Govern ja ha executat 20 milions del Fons de Cooperació Local Extraordinari adreçat a les administracions locals per tal que puguin fer front a les necessitats derivades de la pandèmia. Ho ha dit aquest matí durant el ple del Parlament on també ha anunciat que properament s’executaran 100 milions més d’aquest fons especial, un “compromís ferm” que va adquirir la Generalitat.   

Budó també ha subratllat que durant aquests tres anys de legislatura, el Govern ha destinat més de 1.100 euros a les administracions locals, amb programes com el PUOSC, el Pla de Camins, els Fons europeus i ajuts per pal·liar les conseqüències de catàstrofes naturals, entre altres. Ha afirmat que la Generalitat ha treball conjuntament amb els governs locals per “analitzar bé les diferents situacions en cada punt del territori” i, per aquest motiu, “hem pogut donar resposta a les necessitats”. En aquest sentit, ha assegurat que la Generalitat ha esdevingut un “aliat en les polítiques per millorar la vida de la ciutadania”.

La consellera també ha destacat que durant aquest temps s’ha “reforçat la coordinació entre institucions” i aquesta ha estat una de les “prioritats”, que s’ha “intensificat encara més durant la pandèmia que encara avui estem patint”. Aquest “és un govern amb vocació i visió municipalista” perquè “reconeixem el paper del món local com a administració més propera als ciutadans”, ha reblat.