Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Miniatura de l'estat del punt d'actuació abans de les obres i després de la substitució del pas aeri

Finalitzen les obres de reparació del pas aeri del canal principal de reg de la Comunitat de Regants de Bescanó, Salt i Vilablareix a Vilanna

query_builder   13 maig 2021 11:29

event_note Nota de premsa

Finalitzen les obres de reparació del pas aeri del canal principal de reg de la Comunitat de Regants de Bescanó, Salt i Vilablareix a Vilanna

Foto web
Imatges de l'estat del punt d'actuació abans de les obres i després de la substitució del pas aeri.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya i la Comunitat de Regants de Bescanó, Salt i Vilablareix van finalitzar, durant el mes d’abril, la reparació del pas aeri del canal principal de reg de la Comunitat. L’obra ha tingut un cost total de 14.500 euros, que han estat finançats en un 70% per part del DARP, i en el 30% per part de la Comunitat de Regants.

L’actuació s’ha focalitzat en un punt singular del canal principal de l’esmentada Comunitat de Regants, en el que en un punt del seu traçat, situat a Vilanna (Bescanó), ha de superar un canal de majors dimensions destinat a usos hidroelèctrics. Es tracta d’una estructura metàl·lica de més de 50 anys d’antiguitat que, atesa l’oxidació, presentava grans orificis, i, en conseqüència, greus problemes d’estanqueïtat. Aquest fet suposava la pèrdua d’una quantitat considerable de l’aigua destinada al regadiu de l’àmbit de la Comunitat de Regants.

Així, l’actuació ha consistit en la substitució de l’estructura metàl·lica. La nova estructura s’ha instal·lat amb les mateixes dimensions, i amb un bany de galvanitzat per a evitar-ne l’oxidació futura.

Les obres s’han executat amb caràcter d’urgència atès l’imminent inici de la campanya de reg a la Comunitat de Regants.

El canal principal de la Comunitat de Regants de Bescanó, Salt, i Vilablareix capta aigua del riu Ter, i, després d’un traçat de 3 km sense cap sortida, condueix l’aigua a l’àmbit de regadiu de la Comunitat, i permet la distribució de l’aigua a les 510 hectàrees actualment cultivades, en les que es conrea, principalment, blat de moro, cereals d’hivern, horta, i cultius fruiters.

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat

1  

Imatges

Fotografia de l'estat del punt d'actuació (a) abans de les obres i (b) després de la substitució del pas aeri

Fotografia de l'estat del punt d'actuació (a) abans de les obres i (b) després de la substitució del pas aeri 626