Empresa i Treball

El conseller Tremosa en el Ple del Parlament

Conseller Tremosa: "El pla d'ajuts de l'estat, que arriba tard i per pressió d'Europa, es pot acabar convertint en un infern burocràtic"

query_builder   13 maig 2021 13:17

event_note Nota de premsa

Conseller Tremosa: "El pla d'ajuts de l'estat, que arriba tard i per pressió d'Europa, es pot acabar convertint en un infern burocràtic"

El conseller Tremosa en el Ple del Parlament
El conseller Tremosa en el Ple del Parlament
  • En la sessió de control al Parlament, el conseller d’Empresa i Coneixement ha lamentat que “amb tanta anada i vinguda de tràmits a Madrid i els topalls imposats, no podrem ser tan diligents com ho hem estat quan ha sigut la Generalitat qui ha dissenyat els ajuts directes”

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha denunciat avui al Ple del Parlament, que el pla d’ajuts de l’estat “és una teranyina burocràtica” que “es pot acabar convertint en un infern burocràtic”. En total Catalunya rebrà 993 milions d’euros del pla d’ajuts de l’estat, dotat amb 11.000 milions d’euros.

Tremosa ha lamentat que els ajuts estatals “arriben tard i per la pressió del Banc Central Europeu”, que el febrer passat va assenyalar públicament el govern espanyol com l’únic estat que encara havia donat cap ajut. Tot i el retard, el conseller ha considerat un mal major l’excessiva burocràcia imposada des del govern en la gestió d’aquests ajuts, que “s’han articulat de tal manera que, des de la Generalitat haurem d’enviar la informació a Madrid, i l’Agència tributària estatal mirarà, cas per cas i comunitat per comunitat, si efectivament queda acreditada la pèrdua de facturació del 30% pel sol·licitant”.

Segons ha assenyalat, “amb tanta anada i vinguda de tràmits a Madrid, i els topalls imposats, no podrem ser tan diligents com ho hem estat quan ha sigut la Generalitat qui ha dissenyat els ajuts directes”.  

Així mateix, ha assegurat que el Govern de Catalunya “està treballant per fer arribar el més aviat possible els ajuts als sectors afectats, i ha recordat que “portem molts mesos atorgant ajuts, i podem donar bones pràctiques” a l’estat. En aquest sentit, ha destacat que “des del Departament d’Empresa hem aconseguir pagar els d’ajuts a 30 dies, amb pagaments lineals, directes i per a tot l’univers de beneficiaris, i mitjançant declaració responsable, perquè interessava que el pagament anés ràpid”.

Des de l’inici de la pandèmia, Catalunya ha destinat ajuts als sectors econòmics més afectats, per un import de gairebé 1.800 milions d’euros, dels quals prop de 600 milions d’euros a través del Departament d’Empresa i Coneixement.

Treball de reindustrialització “amb discreció”

 També en la sessió de control, el conseller Tremosa ha avançant que des del Departament d’Empresa i Coneixement “estem treballant, amb discreció” en diversos projectes de reindustrialització. Tremosa ha assegurat que “estem mantenint reunions amb diverses empreses d’abast mundial que estan a punt d’anunciar inversions a Catalunya”.

 Segons el conseller, “tenim sobre la taula inversions molt potents que van en la línia de reconstruir l’antic espai de Nissan, i que volen aprofitar fons Next Generation”. A aquest respecte, ha lamentat que el govern espanyol hagi exclòs els territoris de la gestió d’aquests fons europeus, i la poca interlocució per part del Ministeri, i ha recordat que el Govern “ha fet la feina” per identificar i agrupar els projectes.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia