Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

La consellera d'Agricultura visitant els mòduls prefabricats d'Aitona destinats a aïllar ràpidament possibles casos positius de Covid

Teresa Jordà: "Treballem amb la màxima coordinació per garantir una campanya de la fruita segura"

query_builder   14 maig 2021 13:55

event_note Nota de premsa

Teresa Jordà: "Treballem amb la màxima coordinació per garantir una campanya de la fruita segura"

La consellera d’Agricultura s’ha reunit avui a Aitona amb els alcaldes i alcaldesses del Segrià per analitzar com s’està preparant la campanya agrària d’enguany

Teresa Jordà veu “molt positiu” el ritme actual de vacunacions i la priorització de la vacuna monodosi per als col·lectius difícils de captar

 

Teresa Jordà amb els alcaldes i alcadesses del Segrià
Teresa Jordà amb els alcaldes i alcadesses del Segrià visitant els mòduls prefabricats d'Aitona destinats a aïllar ràpidament possibles casos positius de Covid

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha visitat aquest matí Aitona, on s’ha reunit amb els alcaldes i alcaldesses del Segrià per analitzar els preparatius per a la campanya de la fruita d’enguany.

En el marc d’aquesta visita, la consellera ha parlat dels dos documents elaborats per la Comissió de Coordinació de la Campanya Agrària, integrada per Administració i sector, que han de servir per al bon desenvolupament de la campanya 2021: el Pla de treball de la campanya agrària 2021 i el document de Recomanacions d’actuació davant el risc enfront del coronavirus SARS-Cov2 en activitats i empreses agràries.

Sobre aquests documents, Jordà ha explicat que “han estat treballats des del mes de gener fent servir l’experiència de l’any passat. Els alcaldes, els departaments, el Govern, les empreses i els pagesos ho vam viure posant tots els esforços del món, però d’una manera diferent. De tot plegat, en vam aprendre molt. Enguany, hem començat amb més temps, som també en una fase de vacunacions... la situació és molt millor que la de l’any passat. Però això no vol dir que no haguem de prevenir perquè aquesta campanya es desenvolupi de la millor manera”.

En aquest sentit, la consellera Jordà ha dit que veu “molt positiu” el ritme actual de vacunacions i la priorització de la vacuna monodosi per als col·lectius difícils de captar. A més, també ha explicat que dels cribratges que es van fer la setmana passada, que van ser a més de 700 persones, han sortit tots bé.  

Teresa Jordà també ha volgut destacar “la feina i sobretot la coordinació dels alcaldes, dels diferents serveis territorials dels departaments que hi estan concernits, el d’Agricultura, Salut i Treball, i del Govern, que fa dues setmanes va beneir tots dos documents, que han estat articulats amb tota la gent implicada, perquè la campanya agrària de Lleida ocupa tot el Govern. I això vol dir que hem d’estar al costat dels alcaldes amb recursos i sobretot continuar prevenint, formant i treballant perquè aquesta campanya es desenvolupi amb la màxima normalitat i amb totes les garanties sanitàries”.

Finalment, la titular d’Agricultura ha posat de manifest que “no es tracta d’una campanya fàcil, estem parlant de més de 35.000 ha de fruita, 4.000 explotacions, 776.000 tones i unes 600.000 jornades de treball dels mesos d’abril a novembre. Estem parlant d’una quantitat de gent increïble. La població a Aitona, a Soses, a Massalcoreig i a tots els pobles del Baix Segrià es multiplica i hem de vetllar per la gent que viu en aquests municipis sempre i pels que ens visiten i venen a fer feina, de tota la cadena des de la producció i la manipulació fins al transport de la fruita”.

El Pla i les recomanacions per a la campanya agrària 2021

Els documents aprovats pel Govern per al bon desenvolupament de la campanya 2021 se centren a reforçar el diàleg i la coordinació entre totes les administracions afectades (ajuntaments i consells comarcals) i el sector agroalimentari, i la coordinació interdepartamental del Govern de la Generalitat amb vistes a la pròxima campanya, a l’hora d’implementar i fer el seguiment de les mesures necessàries per al seu desenvolupament òptim.

El Pla de treball, encara provisional, pretén millorar la gestió de la campanya en tots els seus àmbits. És bàsic enfortir la informació i la formació, la prevenció, el treball en xarxa, la contribució de tots els actors, la rapidesa en l’abordatge de casos, i també les estratègies de cribratge i vacunació, amb l’objectiu de preservar la vida i la salut de tothom, mentre es desenvolupa una activitat d’importància cabdal.

El document de Recomanacions d’actuació davant del risc enfront del coronavirus SARS-Cov2 en activitats i empreses agràries és un compendi del conjunt de bones actuacions en els àmbits preventiu, reactiu i de contingència en les diferents baules de la cadena agroalimentària que intervenen en la campanya per garantir-ne les condicions de seguretat i salut. Així, fa un abordatge integral des del conjunt de recomanacions sobre el transport i l’allotjament de persones que participen en la campanya agrària fins a les primeres actuacions davant dels símptomes, passant per la formació i adopció de mesures preventives dels diferents serveis de prevenció de riscos laborals d’empreses, cooperatives i centrals fructícoles. Els diferents serveis territorials implicats en la Campanya Agrària (Treball, Afers Socials i Famílies, Salut i Agricultura) estan duent a terme nombroses reunions i trobades amb el sector per difondre’l.

Tots dos documents són vius i dinàmics, i aniran modificant-se a mesura que avanci la campanya agrària. L’òrgan de coordinació de la Campanya Agrària 2021 es continuarà reunint i anirà aportant informes i possibles solucions a les problemàtiques que vagin sorgint per poder assegurar una campanya agrària amb totes les garanties sanitàries i epidemiològiques per a tot el conjunt de persones que hi prenen part i per a tots els municipis afectats. 

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat

2  

Imatges

Teresa Jordà reunida amb els alcaldes i alcadesses del Segrià

Teresa Jordà reunida amb els alcaldes i alcadesses del Segrià 112

La consellera d'Agricultura visitant els mòduls prefabricats d'Aitona destinats a aïllar ràpidament possibles casos positius de Covid

La consellera d'Agricultura visitant els mòduls prefabricats d'Aitona destinats a aïllar ràpidament possibles casos positius de Covid 212

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia