Cultura

Museu de Lleida

El Museu de Lleida inaugura la nova exposició permanent del gòtic

query_builder   14 maig 2021 18:51

event_note Nota de premsa

El Museu de Lleida inaugura la nova exposició permanent del gòtic

  • Inclou una quarantena de peces de primer nivell en 200 m2 de superfície i ha suposat una inversió de 200.000 euros
  • La consellera Ponsa ha qualificat l’acte com “una fita clau per consolidar el Museu com a entitat de referència per a la presentació de la història i la cultura de Lleida i les terres de Ponent”
  • És la primera acció completada del Pla d’Impuls del Museu que va presentar el Consorci Museu de Lleida el 25 de març d’aquest any
Museu de Lleida

El Museu de Lleida ha inaugurat avui, divendres 14 de maig, la nova exposició permanent del gòtic, que ocupa 200 m2 de superfície i ha requerit una inversió de gairebé 200.000 euros. La inauguració ha anat a càrrec del director del Museu, Josep Giralt; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; el paer en cap, Miquel Pueyo i la consellera de Cultura, Àngels Ponsa.

Durant la seva intervenció, la consellera Ponsa ha fet èmfasi en l’agraïment “a totes les persones i entitats que ho han fet possible: els que han completat l’exposició amb dipòsits i donacions, els patrons del Consorci, les entitats culturals de Lleida i les professionals del Museu”. I ha assegurat que “la inauguració d’avui no ens relaxa en absolut, sinó tot el contrari: ens esperona encara més a continuar defensant i fent créixer l’art i la cultura que el Museu de Lleida en tota la plenitud ens ofereix. Continuem!”

L’exposició comprèn el període que va de la segona meitat del segle XIV fins a finals del segle XV, una etapa històrica i artística molt rellevant en el discurs del Museu en un format renovat i més accessible.

Inclou una quarantena de peces de primer nivell procedents del Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu del Disseny de Barcelona, dipòsits de la Generalitat de Catalunya i de l’Arxiu Arqueològic de la Paeria, fons propis del Museu de Lleida i la donació de Tatxo Benet del retaule gòtic de Sant Bartomeu.

S’ha organitzat en 4 àmbits i un d’introductori: La Lleida baixmedieval,  Caminant cap a la fi del món medieval, febre constructiva a la Lleida baixmedieval, Una terra de trobada al segle XV i Anys de malestar polític i social.

Aquesta és la primera acció completada del Pla d’Impuls del Museu que el Consorci -format per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal del Segrià, la Paeria de Lleida i el Bisbat- va presentar el passat 25 de març, responent al compromís en la defensa i protecció del patrimoni cultural després d’uns anys especialment difícils pel Museu.


S’adjunta el dossier de premsa amb tota la informació addicional.

1  

Imatges

Fotografia: El Museu de Lleida inaugura la nova exposició permanent del gòtic

Fotografia: El Museu de Lleida inaugura la nova exposició permanent del gòtic 71

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa: Inauguració de la nova exposició permanent del gòtic

Dossier de premsa: Inauguració de la nova exposició permanent del gòtic
PDF | 759