Territori

Calvet

El conseller Calvet visita les obres d'urbanització de la Colònia Llaudet de Sant Joan de les Abadesses

query_builder   14 maig 2021 19:19

event_note Nota de premsa

El conseller Calvet visita les obres d'urbanització de la Colònia Llaudet de Sant Joan de les Abadesses

  • L’actuació ha suposat una inversió d’1,7 milions d’euros

 

  • L’INCASÒL signa la compravenda de terrenys de la Colònia Llaudet amb l’empresa de subministraments elèctrics Lersa
Calvet

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat per l’alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué; l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell,  l’alcalde d’Ogassa, Josep Tremps; el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer; el president de la Unió Intersectorial i Empresarial del Ripollès, Eudald Castells, i el director de l’INCASÒL, Albert Civit, ha visitat avui la Colònia Llaudet de Sant Joan de les Abadesses amb motiu de les obres d’urbanització que s’hi estan fent i que tenen el seu final previst per al proper mes de juny.  

 

Calvet ha volgut avui posar en valor “la feina que s’ha fet a la colònia Llaudet des de fa molts anys, des del Govern de la Generalitat i de l’Ajuntament”, i ha remarcat que entre ambdues administracions “hi ha hagut una col·laboració institucional molt lleial per tirar endavant aquest sector d’activitat econòmica”. El conseller ha recordat que a la Colònia “hi havia una indústria potent que havia donat molta vida al Ripollès” i un cop va quedar sense activitat, “hi ha va haver la intervenció de la Generalitat, que va comprar gran part dels actius i ha anat fent les transformacions necessàries per aconseguir tornar-li la vida”. En aquest sentit, ha remarcat la inversió d’1,7 MEUR en les obres d’urbanització per a posar les parcel·les a disposició dels inversors i ha posat de relleu que “estem tenint èxit; només ens queden 10.000 metres quadrats per vendre”.

 

L’actuació ha comptat amb un pressupost d’1,7 milions d’euros i s’ha executat en cinc fases, des de l’any 2016. L’INCASÒL ha invertit 816.414 euros com a propietari majoritari de la Colònia i la resta del cost de la intervenció ha estat aportat per altres propietaris privats. L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha realitzat les obres com a administració actuant, que han consistit en la portada de serveis des del nucli urbà, tant la instal·lació de xarxes d’abastament i residuals, com la urbanització de vials.

 

Així mateix, el conseller ha ressaltat que “a més de la part més nova, a la part històrica també anem posant activitat”, amb la venda a l’empresa Lersa Electricitat d’una parcel·la per a fer una nova subestació. Damià Calvet, com a president de l’INCASÒL, ha presidit l’acte de signatura de la compravenda de més de 1.000 m2 de sòl i diferents mòduls construïts de la parcel·la 3 de la Colònia Llaudet amb l’empresa, per un import de 92.764,69 euros. Lersa és una empresa de caràcter familiar i disposa actualment de dos centres de subministrament elèctric a Campelles i a Ribes de Freser i cinc subestacions situades a Ripoll, Campdevànol, Ribes i a Campelles.

 

Projecte museístic

 

“A més, des de l’Ajuntament s’està treballant en un projecte, i la Generalitat hi volem col·laborar, per utilitzar els antics espais de la colònia per fer un projecte museístic” una actuació que “també dona valor afegit des del punt de vista cultural”. D’aquesta manera,  entre l’Ajuntament i el Govern “creem les condicions perquè hi hagi activitat al territori, generació ocupació, dinamització econòmica i valor afegit. En definitiva, que hi hagi vida al territori”, ha conclòs el conseller.

 

Durant la visita a la Colònia Llaudet, Calvet també ha visitat l’empresa dedicada a la decoració Artesania Pirineu, que es troba a la Colònia des que el maig de 2016 van comprar una de les naus industrials i, posteriorment, l’any 2018, una de les companyies del seu grup, Decormark Santigosa, va adquirir la resta de la nau nova del sector.

 

L’INCASÒL ha treballat de la mà de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses des que va adquirir la Colònia l’any 2006 per recuperar el patrimoni industrial, urbanitzar el sector i dinamitzar l’activitat econòmica a la Colònia Llaudet atraient noves empreses.

3  

Imatges

Fotografia

Fotografia 72

Fotografia

Fotografia 133

Fotografia

Fotografia 201

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 763

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia