Mossos d'Esquadra

Foto

Els Mossos d'Esquadra detenen in fraganti a Barcelona un atracador de bancs amb tres ordres judicials d'ingrés a presó

query_builder   16 maig 2021 10:01

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen in fraganti a Barcelona un atracador de bancs amb tres ordres judicials d'ingrés a presó

· Se’l va detenir quan acabava de robar amb arma de foc 3.600 euros  a una entitat bancària de Sant Martí

· L’alerta donada per una dona a una patrulla de Mossos que passava per davant de l’oficina va permetre la detenció immediata del presumpte autor del robatori

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra van detenir el passat 10 de maig un home, de 54 anys, just quan acabava de cometre un atracament amb arma de foc a una entitat bancària de Sant Martí, a Barcelona. La Unitat Central d’Atracaments de Mossos d’Esquadra s’ha fet càrrec de la instrucció del cas. El detingut és un atracador reincident, que ja havia robat de forma violenta a altres tres entitats bancàries de Barcelona entre els anys 2016 i el 2020. A més, tenia pendents 3 ordres de recerca, detenció i ingrés a presó emeses per les autoritats judicials de diferents jutjats de la ciutat de Barcelona.

La detenció in fraganti de l’atracador es va poder efectuar gràcies a una testimoni que va alertar immediatament del robatori a uns agents que en aquell precís moment es trobaven realitzant patrullatge de seguretat ciutadana davant del banc. Seguint les indicacions de la ciutadana, els agents van poder aturar l’atracador mentre fugia amb el botí. Ràpidament el van escorcollar i van comprovar com portava a sobre una arma de foc i 3.600 euros que acabava de sostreure de l’entitat financera.

El detingut havia accedit a l’entitat bancària, al voltant de les 09:15 h del matí, va dirigir-se a la zona de mostradors d´atenció al públic, va posar un arma de foc damunt del mostrador i li va dir al treballador que es trobava allà que li donés 9.000 euros. Tot seguit, va entrar en la zona del mostrador i es va col·locar just darrera del treballador amenaçant-lo directament amb l’arma de foc per l’esquena, per exigir-li que li donés els diners. Quan va tenir 3.600 euros a les mans, va fugir del lloc, i va coincidir amb la presència d’una patrulla de Mossos d’Esquadra, que el va detenir in fraganti.

Un cop identificat l’autor del robatori, es va comprovar que es tractava d’un atracador de bancs reincident i que en aquell moment tenia 3 ordres de recerca, detenció i ingrés a presó emeses per les autoritats judicials de diferents jutjats de la ciutat de Barcelona.

En tots els seus robatoris actuava seguint el mateix modus operandi. Accedia a l'oficina bancària simulant ser un client i en el moment que considerava més oportú, s’adreçava al treballador de la finestra de caixa i l'intimidava amb arma de foc per tal d´emportar-se els diners.

 

Àrea de Comunicació

Barcelona, 16 de maig de 2021