Direcció General de Comunicació

bandera blava

Reconeixement internacional de la qualitat de les platges i els ports esportius catalans

query_builder   17 maig 2021 08:36

event_note Nota de premsa

Reconeixement internacional de la qualitat de les platges i els ports esportius catalans

  • 19 banderes blaves reconeixen internacionalment la qualitat de les platges i els ports esportius, guardonats amb la Bandera Blava 2021 a Catalunya
  • Un tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental és qui atorga anualment el distintiu Bandera Blava en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac)
  • Es valora i es premia la gestió ambiental i la seguretat,  les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental

Catalunya compta aquest 2021 amb 119 banderes blaves que reconeixen internacionalment la qualitat de les platges i els ports esportius, tal i com ha donat a conèixer l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac).


97 platges guardonades

En concret, enguany el jurat internacional Bandera Blava 2021 ha distingit 97 platges, 26 de les quals a la demarcació de Girona, 31 a Barcelona, 29 a Tarragona i 11 a les Terres de l’Ebre. Aquesta xifra suposa 2 platges més que l’any anterior.


22 ports esportius amb bandera

Pel que fa als ports esportius, se n’han distingit 22, un menys que l’any passat. Del total, 8 se situen a Girona, 8 a Barcelona, 4 a Tarragona i 2 a les Terres de l’Ebre.

Es van presentar 22 ports per obtenir el guardó (un menys que l’any passat) i tots l’han obtingut. Port Olímpic i Marina Palamós no s’han presentat, i L’Estartit ha presentat nova candidatura (no la presentava des del 2015).

 

Un distintiu a escala internacional

Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat,  les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i, als ports, una excel·lent gestió ambiental.

L’obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners i les mesures de control i inspecció del medi hídric.