Direcció General de Comunicació

turistic

El Govern ajorna de nou l'increment de tarifes de l'impost sobre les estades en establiments turístics

query_builder   18 maig 2021 14:00

event_note Nota de premsa

El Govern ajorna de nou l'increment de tarifes de l'impost sobre les estades en establiments turístics

  • El calendari es modifica de l’1 de juny a l’1 d’octubre del 2021 per afavorir la reactivació del sector turístic

 

El Govern ha donat llum verda a un nou decret llei que modifica el calendari d’entrada en vigor de l’increment de les tarifes de l’impost sobre les estades en establiments turístics. D’acord amb el text aprovat avui, la delicada situació econòmica del sector turístic justifica ajornar-ne l’aplicació efectiva per a després de la temporada d’estiu, és a dir de l’1 de juny a l’1 d’octubre, per afavorir la reactivació del sector.

 

Aquest és el tercer cop que el Govern modifica el calendari d’aquesta mesura inclosa en la Llei 5/2020, del 29 d'abril, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic i de creació de l'impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient: de l’1 de juliol del 2020 a l’1 de gener del 2021 (Decret llei 23/2020, de 9 de juny); i de l’1 de gener del 2021 a l’1 de juny del mateix any (Decret llei 36/2020, de 3 de novembre).

 

El Decret llei, que disposa d’un article únic i una disposició final, entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al DOGC.