Empresa i Treball

La directora de l'ACC, Montserrat Ribera, i el director general d'AUTOCONTROL,José Domingo Gómez , en l'acte virtual de signatura del conveni.

CONSUM

L'Agència Catalana del Consum renova el conveni amb AUTOCONTROL per garantir una publicitat responsable

query_builder   19 maig 2021 11:00

event_note Nota de premsa

CONSUM

L'Agència Catalana del Consum renova el conveni amb AUTOCONTROL per garantir una publicitat responsable

La directora de l'ACC, Montserrat Ribera, i el director general d'AUTOCONTROL,José Domingo Gómez , en l'acte virtual de signatura del conveni.
La directora de l'ACC, Montserrat Ribera, i el director general d'AUTOCONTROL, José Domingo Gómez, en l'acte virtual de signatura del conveni.
  • Amb l’acord ambdues entitats actualitzen el marc de cooperació existent des del 2014 que contribueix a un desenvolupament correcte de l'activitat publicitària
  • La Generalitat de Catalunya, mitjançant l’Agència Catalana del Consum, té assignada la competència exclusiva en matèria de consum, cosa que inclou el control de la publicitat
  • AUTOCONTROL és un organisme independent d'autoregulació de la indústria publicitària, integrat per anunciants, agències de publicitat, mitjans de comunicació i associacions professionals

 

L'Agència Catalana del Consum (ACC), del Departament d’Empresa i Coneixement, i l'Associació per a l'Autoregulació de la Comunicació Comercial (AUTOCONTROL) han signat un conveni de col·laboració en matèria d'activitat publicitària i consum, que actualitza el marc de cooperació existent entre les dues entitats des del 2014, per contribuir a un desenvolupament correcte de l'activitat publicitària.

AUTOCONTROL és un organisme independent d'autoregulació de la indústria publicitària, integrat per anunciants, agències de publicitat, mitjans de comunicació i associacions professionals, que a més compta amb el Jurat de la Publicitat, un òrgan extrajudicial de resolució de controvèrsies que s'encarrega de resoldre reclamacions en matèria publicitària.

D’acord amb el nou conveni, AUTOCONTROL assumeix el compromís de mantenir informada regularment l'Agència tant de la seva activitat de control previ voluntari de la publicitat, com de les decisions que adopti el Jurat de la Publicitat.

Així mateix, l'ACC, en el marc de qualsevol actuació, podrà sol·licitar informació a AUTOCONTROL sobre si una determinada peça publicitària ha obtingut un informe d'assessorament previ positiu (Copy Advice® positiva); així com si ha estat objecte d'un pronunciament per part de Jurat de la Publicitat.

A més, abans d’iniciar actuacions contra una determinada comunicació comercial contrària a l'ètica publicitària, l’Agència Catalana del Consum podrà instar l'actuació d’AUTOCONTROL, sense que això afecti les facultats inspectores i sancionadores de l'ACC pel que fa al control de l’activitat publicitària.

D’altra banda, els dos organismes podran organitzar conjuntament activitats de divulgació i formació sobre el compliment de la normativa legal i deontològica en matèria de publicitat, des del punt de vista de la defensa i la protecció dels consumidors.

Finalment, l'acord també estableix la constitució d’una comissió de seguiment formada per dos representants de Consum –un dels quals actuarà com a president– i dos representants d’AUTOCONTROL –un dels quals actuarà com a secretari–. Aquesta comissió es reunirà de forma periòdica per tal de fer un seguiment constant del desenvolupament i l’aplicació d'aquest acord.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________