Territori

Calvet: "Aquesta sentència avala la nostra normativa sobre VTC"

query_builder   20 maig 2021 14:43

event_note Nota de premsa

Calvet: "Aquesta sentència avala la nostra normativa sobre VTC"

  • El Jutjat del Contenciós-Administratiu de Barcelona desestima el recurs de l’empresa Prestige & Limousine, del grup Cabify, contra una multa imposada pel Departament de Territori i Sostenibilitat per incompliment del període mínim de precontractació de 15 minuts

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha valorat avui que “la Justícia ha avalat la normativa del Govern sobre VTC”, arran de la sentència del Jutjat del Contenciós-Administratiu número 16 de Barcelona que desestima el recurs de l’empresa Prestige & Limousine, del grup Cabify, contra una multa imposada pel Departament per incompliment del període mínim de precontractació de 15 minuts. Aquesta mesura està recollida en el Decret llei de mesures urgents en matèria de transport de viatgers mitjançant el lloguer de vehicles amb conductor (VTC) que el Govern va aprovar el gener de 2019.

 

Aquesta és la primera sentència que es dicta en el marc dels recursos presentats per les sancions imposades pel Departament de Territori i Sostenibilitat. Així, en aquest sentit, el conseller ha remarcat que aquesta sentència “contra la qual ja no es pot interposar recurs ordinari, pot marcar doctrina” en altres casos. La sentència sosté que “el termini mínim de precontractació de 15 minuts no ha de ser computat des de la mera sol·licitud, sinó des de la seva acceptació per ambdues parts”, que l’acta d’inspecció de la Generalitat demostra que el termini va ser menor i que no es pot considerar l’alta en l’aplicació Cabify com a formalització d’un contracte de transport.

 

El Departament va imposar a Prestige & Limousine una sanció el 13 d’agost de 2019, de 601 euros, per una infracció greu en matèria de transport de viatgers en no haver respectat el límit mínim de 15 minuts, arran d’una inspecció de la Direcció General de Transports i Mobilitat.

 

Així mateix, cal remarcar que en el recurs, es demanava al jutge que plantegés una qüestió d’inconstitucionalitat i una qüestió prejudicial davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). Aquestes sol·licituds han estat desestimades.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 179