Mossos d'Esquadra

Ingressen a presó sis lladres multireincidents relacionats amb diversos robatoris violents comesos aquest cap de setmana a Barcelona

query_builder   26 maig 2021 20:17

event_note Nota de premsa

Ingressen a presó sis lladres multireincidents relacionats amb diversos robatoris violents comesos aquest cap de setmana a Barcelona

. En el marc del Pla Tremall, els agents han detingut des de divendres 21 i fins dilluns 24 de maig  22 persones per estrebades de mòbils i cadenes d’or i robatoris violents de rellotges de luxe

. La ràpida actuació dels mossos desplegats al centre de la ciutat va permetre la detenció dels lladres que entre tots acumulen 224 detencions per fet similars

 Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona 22 lladres multireincidents que haurien participat en un total de catorze robatoris violents comesos al centre de la ciutat en quatre dies. Les detencions s’han realitzat des del divendres 21 fins el dilluns 24 de maig, en el marc del dispositiu Tremall de lluita contra la multireincidència que opera a la ciutat.  En tots els casos, els detinguts haurien fet estrebades a les víctimes per robar-los les bosses de mà, el telèfon mòbil o el rellotge. Els arrestats acumulen 224 detencions per delictes contra el patrimoni, principalment furts i robatoris violents. Sis dels detinguts, amb una àmplia carrera delinqüencial, ja han ingressat a presó.

Els Mossos d’Esquadra fan patrullatge intensiu al centre de la ciutat en aquelles zones on es comença a detectar més activitat delinqüencial, la qual cosa ha permès les detencions in fraganti  d’aquestes persones quan estaven cometent els fets o molt poc temps després. Els agents treballen amb mapes de calor delinqüencials per tal de dirigir els dispositius de seguretat ciutadana en aquells punts i franges horàries on es registra una major activitat per part dels lladres.

Els detinguts van actuar majoritàriament en parella, però també es van detectar casos en que tres lladres van abordar la víctima per sostreure-li les seves pertinences.  El divendres passat 21 de maig, es van realitzar 7 detencions, entre els quals destaquen el cas d’una dona a qui li acabaven de sostreure la bossa de mà i l’havien llençat al terra al districte de Sant Martí. Els mossos van establir un dispositiu de seguretat i van localitzar dos homes amb una motxilla on portaven roba per canviar-se i que mantenien una actitud molt nerviosa. Els dos homes portaven la documentació de la víctima. Poques hores després, a Ciutat Vella, un home acabava de sostreure una cadena d’or del coll d’una persona. Gràcies a la col·laboració de vigilants de seguretat privada d’un establiment comercial, que tenien retingut a l’autor dels fets, els agents el van detenir. Acumula una vintena de detencions i va ingressar a presó després de passar a disposició judicial.

Al vespre del mateix dia, dos lladres van quedar detinguts després de  robar una cartera a un home al metro de la ciutat. A la nit, dos homes  van ser sorpresos per agents del Grup de delinqüència Urbana al centre de la ciutat quan cometien el robatori d’un rellotge de luxe. Els dos detinguts van actuar junts, un va agafar per darrera la víctima i l’altre li va arrencar el rellotge. El jutge va ordenar el seu ingrés a presó.

Dissabte, 22 de maig, els mossos van detenir 12 lladres multireincidents, dels quals 3 van ingressar a presó. Entre els fets més destacats hi ha dos detinguts pel robatori d’un telèfon mòbil que acumulen 47 detencions prèvies. La detenció va ser possible perquè les víctimes havien retingut els autors dels fets i la ràpida intervenció policial va permetre la seva detenció. A mitjanit, els agents van detenir 3 homes que acabaven de sostreure un rellotge de luxe valorat en 30.000  euros. En el moment de la detenció els agents els van localitzar 3 rellotges més.

El diumenge i el dilluns passat, els agents van fer 3 detinguts que haurien actuat de manera individual i haurien sostret dues cadenes d’or i un telèfon mòbil.

Els Mossos d’Esquadra conjuntament  amb la Guàrdia Urbana de Barcelona mantenen dispositius de seguretat ciutadana destinats a neutralitzar la delinqüència que opera a la ciutat. Una part d’aquests patrullatges es realitzen amb agents de paisà que es despleguen en diferents zones per detectar aquelles persones que es dediquen de manera reiterada a cometre furts o robatoris violents.

 

Àrea de Comunicació
Barcelona, 26 de maig de 2021