Educació

Foto

Josep Gonzàlez-Cambray: "Els mestres són els que fan l'escola, donem-los totes les eines "

query_builder   27 maig 2021 14:18

event_note Nota de premsa

Josep Gonzàlez-Cambray: "Els mestres són els que fan l'escola, donem-los totes les eines "

  • El conseller d’Educació ha traçat els principis d’actuació de la legislatura durant el seu primer acte oficial, la visita a l’Escola Ramon Llull de Barcelona.
  • “La pandèmia passarà i el Departament d'Educació té molt clar que comença una nova etapa en l'educació d'aquest país”
  • “Es hora de seguir en aquesta millora i transformació del sistema educatiu català”
  • “Volem treballar per una escola inclusiva i acollidora, lliure de discriminacions i violències, feminista, laica, coeducadora i que afavoreixi l'accés a la cultura”
Foto1

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha afirmat avui que “al Departament d'Educació posem l’alumne al centre de les nostres decisions, per això els docents han de tenir totes les eines. Els mestres són els que fan l’escola, donem-los totes les eines”, ja que “l’equitat, la igualtat d'oportunitats i la qualitat educativa són pels republicans, indestriables”.

Així ho ha manifestat durant la visita a l’Escola Ramon Llull de Barcelona en el que ha estat el primer acte oficial del nou titular d’Educació, on ha expressat que “comença una nova etapa en l'educació d'aquest país. Per això recollim els fruits del conseller que m'ha precedit i la feina dels darrers tres anys. És l'hora de les noves polítiques, és hora de seguir avançant amb resultats tangibles, amb conviccions, adaptant-nos a les necessitats de cada centre educatiu i hem de seguir avançant en aquesta millora i transformació del sistema educatiu català”.

El conseller ha recordat que l’actual curs escolar ha estat atípic arran de la pandèmia, i que de la Covid-19 “hem après moltes coses: que l’escola s’ha de fer des de l’escola, que no hi ha alternativa a la presencialitat. Que coneixem millor la realitat de les nostres famílies i infants que abans, que som més conscients que l’educació és un servei públic essencial. I que hem estat capaços d’ adaptar-nos a una situació que no podíem ni imaginar”.

El titular d’Educació ha destacat alguns dels nous reptes que afrontarà al capdavant del Departament i els principis d’actuació de la legislatura: “Treballem pel bé comú i això passa per donar recursos i suport adaptats a la realitat de cada centre, per dotar-los com a país d'una escola inclusiva i acollidora, lliure de discriminacions i violències, feminista, laica, coeducadora i que afavoreixi l'accés a la cultura”.

Foto2

Escola Ramon Llull

Gonzàlez-Cambray ha explicat que “l’educació va ser una prioritat en l’època de la República i ho seguirà sent en aquest nou govern republicà. Per això hem visitat aquesta escola, que ens connecta amb un passat que reivindiquem. Aprenem del passat per projectar-nos al futur”.  I ha afegit que “volem ser dignes hereus dels mestres republicans com la Natividad Yarza que entenien que el compromís amb l’educació era el compromís amb la comunitat, i que va esdevenir la primera alcaldessa de Catalunya”.

L’Escola Ramon Llull és un dels centres educatius creats durant la República, i als seus inicis va ser una escola model per implantar sistemes pedagògics moderns i renovadors com el mètode Decroly, basat en l’observació, l’experimentació i el contacte amb la natura. Actualment, l’escola té 451 alumnes entre P3 i sisè de primària.

L’escola forma part del Projecte Tàndem d’innovació educativa, un programa de la Fundació Catalunya La Pedrera i el Departament d’Educació. Aquest projecte impulsa la col·laboració entre un centre educatiu i una institució per singularitzar el centre en un procés d’innovació. En aquest cas, l’Escola Ramon Llull forma tàndem amb el Teatre Nacional de Catalunya, de manera que les arts escèniques són l’eix transversal en l’aprenentatge a l’educació infantil i primària.

 

27 de maig de 2021

1  

Imatges

Fotografia visita conseller

Fotografia visita conseller 143

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia