Mossos d'Esquadra

CME

Desarticulada una organització criminal dedicada al tràfic internacional de droga que operava entre Girona i Suïssa

query_builder   28 maig 2021 09:00

event_note Nota de premsa

Desarticulada una organització criminal dedicada al tràfic internacional de droga que operava entre Girona i Suïssa

  • El màxim responsable de l’organització va ser localitzat i detingut a Lloret de Mar

 

  • Desmantellada una plantació de marihuana en un xalet d'una urbanització a Lloret de Mar on residia el principal investigat i s’han intervingut més de 10 quilos d'heroïna a Suïssa

 

  • Set dels seus integrants han estat detinguts a Suïssa per introduir cocaïna i heroïna al país helvètic des d'Espanya

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) conjuntament amb la Policia Nacional, amb la col·laboració de la Policia Cantonal de Friburg (Suïssa) han desarticulat una organització criminal d'origen albanès que es dedicava a introduir substàncies estupefaents a Suïssa i que operava des de la província de Girona

 

L'operació va començar després que les autoritats espanyoles fossin requerides per a la col·laboració en la investigació iniciada pel grup d'estupefaents de la Policia Cantonal de Friburg, ja que les primeres indagacions apuntaven que hi haurien ramificacions a la demarcació de Girona.

 

Per això, la Unitat Central d'Organitzacions Criminals Transnacionals de la DIC de Mossos i el Grup de Crim Organitzat de la Brigada Provincial de Policia Judicial de la Comissaria Provincial de Policia Nacional van elaborar de manera conjunta el dispositiu policial per a la localització i identificació dels principals membres de l'organització assentats a casa nostra.

 

Les indagacions van començar el mes de març quan els investigadors van localitzar al líder de l'organització criminal en una urbanització de Lloret de Mar des de la qual dirigia l'activitat il·lícita i sobre qui pesava una ordre d'extradició per la qual les autoritats suïsses li requereixen una pena de presó de fins a 20 anys.

 

Per això es va establir un operatiu simultani en ambdós països que va acabar amb la detenció del principal investigat a Lloret de Mar, per al qual va ser requerida la participació dels Grups Operatius  Especials de Seguretat (GOES) de la Policia Nacional.

 

Després de les detencions, els investigadors d’ambdós cossos policials van materialitzar l'entrada i escorcoll al xalet de Lloret de Mar on hi residia l'investigat i hi van localitzar una plantació amb 452 plantes de marihuana.

 

Set detinguts i més de 13 kg de droga localitzats a Suïssa

 

Per la seva banda, a Suïssa es van detenir set membres de l'organització i es van intervenir 10,5 kg. d'heroïna, així com tres quilos de marihuana, llestos per a la seva venda.

 

 

L’arrestat a la província de Girona va ser posat a disposició del jutjat central d'instrucció número 2 de l'Audiència Nacional en virtut de la Comissió Rogatòria Internacional sol·licitada per les autoritats suïsses, a l’espera que es substanciï l’ordre d’extradició.

Àrea de Comunicació

Barcelona, 28 de maig de 2021

1  

Imatges

Plantació de marihuana desmantellada

Plantació de marihuana desmantellada 723