Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona nou lladres multireincidents per robatoris violents de rellotges de luxe en tres dies

query_builder   31 maig 2021 17:46

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona nou lladres multireincidents per robatoris violents de rellotges de luxe en tres dies

. Els detinguts acumulen un centenar de detencions per delictes contra el patrimoni, principalment per furts i robatoris violents

 

. Les detencions s’han fet en el marc del Pla d’Acció Tremall contra la multireincidència que opera a la ciutat i que ha comportar tenir mossos especialistes sobre el terreny que reconeixen amb rapidesa els autors dels fets que delinqueixen de manera reiterada

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de Barcelona han detingut des de divendres passat, 28 de maig fins el diumenge, 30 de maig, nou lladres multireincidents implicats en  sis robatoris violents de rellotges d’alta gamma. Les detencions s’han realitzat en el marc del Pla d’Acció Tremall de lluita contra la multireincidència que actua a la ciutat. La ràpida actuació policial juntament amb la col·laboració ciutadana ha permès la detenció dels autors dels fets in fraganti o poc temps després que s’hagués comès el robatori.

 

El primer robatori va tenir lloc el divendres a quarts de 9 del vespre al centre de la ciutat quan un home es va apropar a la víctima i d’una estrebada li va sostreure el seu rellotge valorat en 25.000 euros. Els Mossos desplegats a la zona van ser requerits al lloc i van veure com un ciutadà estava retenint una persona que acabava de cometre una estrebada, motiu pel qual el van detenir com a presumpte autor dels fets i van poder recuperar el rellotge sostret. L’home és un lladre que acumula quatre detencions per robatoris violents.

 

L’endemà, dissabte 29 de maig, es van registrar tres estrebades de rellotges, dues de les quals es van produir a la matinada i una altra a primera hora del matí. En tots els casos, els fets es van registrar al centre de la ciutat i van quedar detingudes quatre persones amb un ampli historial delictiu (entre els quatre, sumen una cinquantena d’antecedents) . En un dels casos, la víctima sortia d’un restaurant  quan dos homes el van assaltar i se li van endur el rellotge. Un d’ells va quedar detingut i l’altre va fugir amb el rellotge valorat en 25.000 euros.

 

Poc temps després, agents de paisà van detectar 4 homes que acabaven de cometre un assalt. Els lladres es van abraonar sobre un vianant i li van arrancar el seu rellotge valorat en 30.000 euros. La patrulla va aconseguir detenir dos dels autors dels fets i els altres dos van fugir. Els Mossos d’Esquadra, que van recuperar i retornar el rellotge a la víctima, tenen la investigació oberta per tal d’identificar i localitzar la resta de membres del grup a partir de la descripció que van poder recollir.

 

Cap a les vuit del matí del mateix dissabte, agents de paisà estaven fent un seguiment d’una persona multireincident que entrava al metro i que iniciava un seguiment a un grup d’usuaris del transport. De sobte, l’home va intentar fer una estrebada del rellotge d’un d’ells però la ràpida actuació policial ho va impedir. El detingut acumula nou detencions per fets similars.

 

Diumenge 31 de maig, un vianant va ser víctima d’un robatori violent del seu rellotge. Els agents desplegats a la zona del centre de la capital catalana van detectar com dues persones sospitoses es passejaven pels carrers buscant algun objectiu. En un moment donat, es van abraonar sobra un home, que tenia una discapacitat, i li van robar el seu rellotge, valorat en 150 euros. Els agents van neutralitzar ràpidament el robatori, van detenir els autors i van assistir la víctima.

 

Finalment, el mateix dia a les 17 hores, els Mossos d’Esquadra van detenir dos homes que havien comès dies abans un robatori violent d’un rellotge valorat en 1.500 euros. Els agents van reconèixer els autors dels fets gràcies a les descripcions que van donar les víctimes i de les imatges que havien enregistrat abans que aquests fugissin.

 

Especialistes en mutireincidència

 

El Pla d’Acció Tremall, que es va posar en marxa el passat mes de juny en plena pandèmia de la Covid-19, ha permès tenir un ampli i profund coneixement del fenomen fins al punt que els agents desplegats al carrer coneixen les persones que de manera reiterada actuen a la ciutat cometent furts i robatoris violents. Aquest coneixement exhaustiu ha comportat la ràpida identificació dels autors dels fets i la seva detenció. El Tremall ha servit també per abordar el fenomen des de  la perspectiva de tenir un control de les persones que actuen a la ciutat de forma reiterada i de neutralitzar les seves actuacions delinqüencials. Al mateix temps permet exercir una forta pressió policial en aquells punts amb una incidència delictiva més alta d’acord amb els mapes de calor delinqüencials que setmanalment es realitzen des de la Regió Policial Metropolitana Barcelona.

 

 

Àrea de Comunicació

Barcelona, 31 de maig de 2021