Bombers

Imatges del rescat d'un cos avui a l'Ebre, a Miravet (Ribera d'Ebre)

Els Bombers de la Generalitat rescaten un cos a l'Ebre, a Miravet (Ribera d'Ebre)

query_builder   3 juny 2021 19:59

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat rescaten un cos a l'Ebre, a Miravet (Ribera d'Ebre)

Els Bombers de la Generalitat han localitzat aquesta tarda (16.55 h) un cos al riu Ebre, a l’alçada de Miravet (Ribera d’Ebre). Des de les 13.03 h, fins a 20 dotacions terrestres, aèries i aquàtiques romanien fent tasques de recerca en aquest tram fluvial arran la desaparició d’un menor a la zona de la platja de Miravet.

Segons les primeres informacions, el menor formava part d’un grup que havia pres part en una activitat de rem en caiac. Un grup de joves va optar també per fer un bany a les aigües fluvials. En algun moment, i per causes que s’investiguen, un dels menors ha desaparegut.

Els recursos activats per part dels Bombers de la Generalitat han inclòs un helicòpter amb efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i metge especialitzat en rescats, efectius dels GRAE subaquàtics, tres embarcacions, (dues de les quals estan equipades amb sondes i càmera), recolzament logístic per part del Grup de Suport Operatiu (GROS) i una Unitat de Comandament Mitjana.

La recerca s’ha plantejat de manera extensiva a partir del darrer punt d’albirament de la víctima, la platja de Miravet, fins a la zona de la Xesa; i intensiva a la zona del Molí i a les zones de menys corrent. A pocs minuts de les 17 de la tarda, submarinistes del GRAE han detectat la presència d’un cos, la descripció del qual es corresponia amb la persona recercada, a una zona central del riu fora del corrent principal, a uns 250 metres del darrer punt d’albirament de la víctima. El cos estava submergit a una profunditat d’uns 6 metres.  

Abans de procedir al rescat del cos, els efectius del GRAE subaquàtic l’han assegurat amb cables a efectes de conservar l’escena intacta per a efectuar-hi les diligències policials i judicials prèvies a l’aixecament del cadàver. Un cop els submarinistes dels Mossos d’Esquadra i la comitiva judicial han obtingut la informació necessària, efectius d’ambdós cossos han efectuat les maniobres de rescat. El cos s’ha evacuat per la zona del Pas de la Barca.

En el dispositiu de recerca també hi ha treballat 1 helicòpter i 13 patrulles del Mossos d’Esquadra, que incloïen unitats canines i subaquàtiques. Per part del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) s’hi ha desplaçat 1 helicòpter, 2 ambulàncies, 1 comandament, un equip d’assistència psicològica i un metge especialitzat en rescats que acompanyava els GRAE en l’helicòpter.

A la disposició dels efectius de recerca s’hi han posat també efectius del cos de la Guàrdia Civil, i entitats com ara Creu Roja.

Cerdanyola del Vallès, 3 de juny de 2021

2  

Imatges

Imatges del rescat d'un cos avui a l'Ebre, a Miravet (Ribera d'Ebre)

Imatges del rescat d'un cos avui a l'Ebre, a Miravet (Ribera d'Ebre) 253

Imatges del rescat d'un cos avui a l'Ebre, a Miravet (Ribera d'Ebre)

Imatges del rescat d'un cos avui a l'Ebre, a Miravet (Ribera d'Ebre) 281

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia