Mossos d'Esquadra

detenció d'un lladre violent a Nou Barris

Els Mossos d'Esquadra detenen l'autor de quatre robatoris violents en 10 dies a Nou Barris a Barcelona

query_builder   6 juny 2021 09:59

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen l'autor de quatre robatoris violents en 10 dies a Nou Barris a Barcelona

  • Es tracta d’un lladre conegut per la policia pel seu caràcter especialment agressiu, tant cap a les seves víctimes com cap als agents policials 
  • Ha ingressat a presó per la sèrie de robatoris violents comesos al barri del Verdum

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra han detingut un home de 35 anys com a presumpte autor de quatre robatoris amb violència i intimidació que han tingut lloc recentment al barri de Nou Barris, a Barcelona. La comissaria de Nou Barris va obrir una investigació en tenir coneixement que s’estaven produint una sèrie de robatoris amb violència al Verdum en els quals les víctimes aportaven la mateixa descripció del lladre. A partir de la investigació, els agents van identificar ràpidament el presumpte autor dels fets, delinqüent multireincident conegut a la zona pels seus antecedents per delictes violents, tant cap a les víctimes com cap als agents policials.

Els fets van tenir lloc en només 10 dies, entre el 16 i el 28 de maig, al barri del Verdum a Nou Barris i tots ells es van produir en un zones properes al domicili del detingut. El primer robatori violent es va produir la tarda del 16 de maig en un supermercat, on el detingut, acompanyat d’un altre home, va entrar i va ser sorprès per una treballadora mentre intentava robar la caixa enregistradora. En aquell moment va decidir fugir sense robar res però abans de marxar va fer un gest amenaçant de mort a la treballadora que l’havia enxampat.

El segon robatori va tenir lloc en una farmàcia del mateix barri el 22 de maig al migdia. En aquesta ocasió, el lladre, acompanyat també per un altre home, va irrompre a l’establiment i va amenaçar el farmacèutic amb una barra de ferro perquè li donés tots els diners de la caixa enregistradora. En marxar del lloc va amenaçar-lo també perquè no el denunciés.

Dies després, el 26 de maig una dona va ser víctima d’una robatori amb violència i intimidació mentre caminava per la Via Júlia. L’autor dels fets li va robar el telèfon mòbil però mentre fugia un testimoni va poder seguir el lladre fins que va entrar en un domicili, molt a prop del lloc dels fets, i va poder donar avís a la policia, que va corroborar que en aquest immoble hi viuria el principal sospitós de la investigació.

L’últim robatori violent va tenir lloc el 28 de maig, poc després de mitjanit, a la Via Favència, i en aquest cas la víctima va ser un taxista a qui el lladre violent, acompanyat aquest cop per dos homes més, va amenaçar amb una destral el conductor perquè li donés tots els diners que tenia en el vehicle.

El detingut es tracta d’un home nacional de 35 anys, delinqüent multireincident amb un perfil molt conflictiu i agressiu que no dubta en amenaçar les seves víctimes per evitar que el denunciïn i a fer ús de la força contra els agents policials per evitar ser detingut.

A l’abril d’aquest any els Mossos d’Esquadra ja el van detenir per un altre robatori violent en un establiment  d’alimentació ubicat molt a prop del seu domicili. Al març de 2018 va ser objecte d’investigació per la seva implicació en l’agressió a un noi sense motiu aparent, al qual van haver d’intervenir quirúrgicament en vàries ocasions per traumatismes cranials i facials. En el moment que se’l va voler detenir, va treure una arma de foc simulada contra els agents policials i es va atrinxerar en el seu domicili des d’on va llençar diversos objectes als agents policials fins que se’l va aconseguir detenir.

El detingut ha ingressat a presó aquest dissabte després de passar a disposició judicial.

Àrea de Comunicació

Barcelona, 6 de juny de 2021

3  

Imatges

foto 1

foto 1 106

foto 2

foto 2 96

foto 3

foto 3 90