Empresa i Treball

Departament d'Empresa i Treball

Conseller Torrent: "Volem fer realitat la Llei de l'Economia Social i Solidària de Catalunya aquesta legislatura"

query_builder   8 juny 2021 17:36

event_note Nota de premsa

Conseller Torrent: "Volem fer realitat la Llei de l'Economia Social i Solidària de Catalunya aquesta legislatura"

• El titular d’Empresa i Treball anuncia el proper inici dels treballs de la llei que “ha de contribuir a la seva consolidació i creixement qualitatiu i quantitatiu”

• Torrent explica que “els treballs de la llei es faran amb els representants del sector perquè compartim la lluita per transformar el sistema econòmic i productiu, i per construir un país millor i més just”

• “Donar suport al sector i fomentar l’economia social i solidària és una prioritat del Departament aquesta legislatura” afirma el conseller

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha anunciat aquesta tarda que pretén “fer realitat la Llei de l’Economia Social i Solidària de Catalunya aquesta legislatura”.

 L’anunci l’ha fet en el decurs de l’acte “L’Economia social i solidària: reactivació i transformació d’una economia per a la vida”, organitzat per l’Associació Economia Social Catalunya (AESCAT).

Torrent ha destacat que “aquesta llei és un repte llargament pendent” i que “un cop elaborat el document de bases, que va ser consensuat amb tot el sector, en aquesta nova etapa esperem iniciar aviat els treballs del grup de treball tècnic amb AESCAT per desenvolupar la proposta d’articulat”.

El conseller d’Empresa i Treball ha defensat la necessitat d’aquesta llei perquè “ha de reconèixer i promoure l’economia social i solidària, i ha de contribuir a la seva consolidació i al seu creixement qualitatiu i quantitatiu”.

Roger Torrent ha subratllat que “la llei es farà a partir del diàleg amb els representants del sector, amb la seva participació perquè compartim la lluita per transformar el sistema econòmic i productiu, i per construir un país millor i més just”..

“Reptes del Departament: “Reactivar l’economia; transformar el model productiu, fer-lo més sostenible, posant la vida i les persones al centre”

El conseller d’Empresa i Treball ha posat de relleu que el sector de l’economia social i solidària i el Departament “són aliats” en el repte compartit de “no deixar ningú en el camí de la recuperació econòmica”.

Per aquest motiu, el conseller ha afirmat que “donar suport al sector i fomentar  l’economia social i solidària és una prioritat del Departament aquesta legislatura”.

En aquest sentit, Torrent ha avançat que els objectius del Departament són millorar la competitivitat de les empreses de l’economia social i cooperativa catalana; incrementar el nombre d’empreses del sector; i impulsar respostes a les necessitats de la societat catalana en matèries, per exemple, d’habitatge, transició ecològica, atenció a la gent gran...”

Per últim, el conseller ha explicat que el Departament compta amb la Xarxa d’Ateneus Cooperatius, els Projectes Singulars i les línies de finançament i de formació per tractar d’assolir els objectius.

Tot plegat, ha destacat el conseller perquè “l’economia social i solidària és resilient, desplega la seva fortalesa en els moments més crítics, i és un model arrelat al territori, que situa les persones al centre, i que vetlla per un desenvolupament més sostenible i una economia per a la vida”

2  

Imatges

Reunió conseller Torrent amb AESCAT

Reunió conseller Torrent amb AESCAT 3102

Reunió conseller Torrent amb AESCAT

Reunió conseller Torrent amb AESCAT 2977