Interior

Foto

Conseller Elena: "Seguretat també és la lluita contra la violència de gènere, contra l'homofòbia o la pedagogia a les escoles"

query_builder   9 juny 2021 11:06

event_note Nota de premsa

Conseller Elena: "Seguretat també és la lluita contra la violència de gènere, contra l'homofòbia o la pedagogia a les escoles"

Foto

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha estat entrevistat avui al programa el Món a RAC1 on ha parlat dels seus primers dies al capdavant del Departament d’Interior.

En la que ha sigut la primera entrevista des que va ser nomenat conseller, Elena ha manifestat que “estic on vull ser. Si creus en el servei públic, on millor que el Departament d’Interior per ajudar les persones més vulnerables i contribuir al model de seguretat pública”.


El conseller ha explicat que la seguretat són més coses més enllà de l’ordre públic: “seguretat també és el trànsit, la lluita contra la violència de gènere o l’homofobia, la pedagogia a les escoles…”, ha dit.


El titular d’Interior també ha fet referència al debat sobre el model d’ordre públic i ha destacat que “al cos de Mossos d’Esquadra el que els molesta és que se'ls utilitzi de forma partidista” i ha demanat consensuar el model de seguretat pública. “Treiem-nos de sobre el partidisme sobre el debat de la seguretat pública i abracem la política” ha insistit.


En aquesta mateixa línia, Elena ha afegit que “el primer que hem d’aconseguir per garantir el debat sobre la seguretat pública és que sigui racional. Caldrà molta pedagogia”, i ha advertit que “les crítiques no condicionaran les decisions que cregui que són les necessàries, tot i que escoltaré totes les opinions”.


Sobre la reobertura de l’oci nocturn, el conseller ha assegurat que “el que he de dir són certeses, perquè, si no, podem caure en el risc de confondre la gent”: “el deure de tot governant és donar dades i fets”.  En aquest sentit, Elena ha afegit que “en la mesura que anem normalitzant l’oci, aniran disminuint els botellots. Cal establir mecanismes de control i fer-ne un seguiment”.


De cara a la revetlla de Sant Joan, Elena ha demanat “prudència i contenció.Tots tenim ganes de tornar a sortir però hi ha una sèrie de condicions que s’han de complir i les hem de garantir”, ha manifestat.


En referència als desnonaments, el titular d’Interior ha demanat al govern espanyol que prorrogui la moratòria en el cas de pisos de grans tenidors i ha afirmat que cal millorar el mecanisme intern dels serveis socials i de mediació.