Salut

Mas Enlaire

La vacunació de la COVID-19 a Blanes es concentrarà a partir del 14 de juny al local social de Mas Enlaire, que es convertirà en un centre d'abast comarcal

query_builder   10 juny 2021 11:21

event_note Nota de premsa

La vacunació de la COVID-19 a Blanes es concentrarà a partir del 14 de juny al local social de Mas Enlaire, que es convertirà en un centre d'abast comarcal

  • L’equipament ja estava operatiu com a punt vacunal de proximitat i a partir del dilluns 14 de juny tindrà una capacitat màxima de 2.100 dosis diàries
Mas Enlaire

La vacunació contra la COVID-19 a Blanes es concentrarà a partir del dilluns 14 de juny al Local Social de Mas Enlaire (pl. Onze de Setembre, s/n). L’equipament ha estat operatiu fins l’actualitat com un dels dos punts vacunals habilitats al municipi, juntament amb el Local Social Mas Borinot, i a partir de la setmana vinent centralitzarà tot el dispositiu de vacunació fora del CAP. L’espai estarà operatiu de dilluns a diumenge, d’acord amb la disponibilitat de vacunes, en horari de matí i tarda, de 9h a 13h i de 15h a 19h, i tindrà una capacitat màxima per administrar 2.100 dosis diàries.

Fins ara, la campanya de vacunació a Blanes s’organitzava en aquests dos espais cedits per l’Ajuntament i les cites es distribuïen en funció de la franja d’edat i la vacuna que corresponia administrar d’acord al pla de vacunació. A més, cada espai tenia un àmbit d’actuació diferenciat: Mas Enlaire funcionava com a punt vacunal de proximitat i Mas Borinot era un dels sis centres de vacunació comarcal operatius a la Regió Sanitària de Girona, juntament amb Figueres, Olot, Ripoll, Calonge i Calella.

Per qüestions organitzatives i per tal d’optimitzar i fer més eficient la campanya, s’ha acordat centralitzar tota la vacunació al local de Mas Enlaire. Així doncs, amb la reorganització del dispositiu a Mas Enlaire, aquest equipament passarà també a donar cobertura supramunicipal a partir del 14 de juny i Mas Borinot deixarà d’estar operatiu de manera simultània.

L’equipament disposarà de 4 boxes distribuïts en dues sales diferenciades que s’obriran en funció de la disponibilitat de vaccins i hi treballaran professionals de l’ABS de Blanes, infermeres i personal administratiu, repartits en torn de matí i tarda. Així mateix, també es podrà comptar amb la participació d’equips d’infermeres voluntàries i jubilades, que ja van tenir un paper clau en la campanya de vacunació a les residències.

Treball en xarxa amb l’Ajuntament

L’organització del dispositiu s’ha treballat conjuntament des de l’Àrea Bàsica de Salut, la Regió Sanitària de Girona i l’Ajuntament de Blanes. Aquest darrer s’ha encarregat de facilitar tot el suport logístic necessari per fer efectiu el desplegament de la campanya de vacunació en els espais externs cedits. Properament els Serveis Municipals procediran al trasllat i muntatge del material i mobiliari de Mas Borinot a Mas Enlaire per tal que el dilluns passi a ser centre de vacunació supramunicipal. A més, l’Ajuntament està habilitant un solar com a aparcament exclusiu pels usuaris del punt vacunal.

La campanya de vacunació de la Regió Sanitària de Girona es desenvolupa en tres tipologies d’espais per tal de facilitar l’accés de la població a la vacuna: de proximitat (majoritàriament CAP o espais externs complementaris); sis centres de capacitat mitjana (de cobertura comarcal); i un punt de vacunació massiu, al Palau de Fires de Girona.


S’adjunten imatges de la vacunació als locals socials de Mas Enlaire i Mas Borinot.
Autor: Ajuntament de Blanes.

3  

Imatges

Mas Borinot

Mas Borinot 344

Mas Borinot

Mas Borinot 370

Mas Enlaire

Mas Enlaire 367

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia