Ferrocarrils

FGC

Les persones usuàries i el personal d'FGC decidiran en què s'invertiran 300.000 € dels pressupostos de la companyia

query_builder   14 juny 2021 11:49

event_note Nota de premsa

Les persones usuàries i el personal d'FGC decidiran en què s'invertiran 300.000 € dels pressupostos de la companyia

  • Des d’avui i fins al dia 11 de juliol es poden votar els projectes finalistes dels primers pressupostos participatius de Ferrocarrils al portal de participació ciutadana de la Generalitat
  • S’invertirà en projectes per millorar l’organització, el funcionament i el treball intern de la companyia i també per millorar el servei que FGC ofereix a la ciutadania
  • L’objectiu és aconseguir que a partir de l’any 2022 el 0,5% del pressupost anual d’inversió sigui definit en base a aquest procés de pressupostos participatius
FGC

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha obert avui, dia 14 de juny, el procés per sotmetre a votació pública els projectes a on es destinaran els primers pressupostos participatius de la companyia.

Els projectes, que es poden consultar i votar a través del portal de participació ciutadana de la Generalitat de Catalunya, han sorgit d’un procés participatiu que va començar el mes d’abril on tot el personal d’FGC va poder presentar les seves propostes per destinar una part del pressupost d’inversió de la companyia. Concretament, Ferrocarrils posa a disposició d’aquest procés participatiu una partida màxima de 300.000 euros que es destinarà a l’execució de les propostes que surtin escollides.

Les actuacions en què s’invertirà seran de dos tipus: s’escolliran propostes d’àmbit intern de Ferrocarrils, amb una incidència directa en el personal, i propostes per executar millores en el servei que ofereix la companyia a la ciutadania. A partir d’avui, les propostes d’àmbit intern poden ser votades per les persones que treballen a Ferrocarrils, mentre que les propostes d’àmbit extern poden ser votades per tota la ciutadania major de 16 anys.

FGC
El personal d'FGC ha presentat propostes per destinar una part del pressupost.

 

Tal com explica la directora d’Organització i Persones de Ferrocarrils, Juliana Vilert, “volem implicar la ciutadania i, sobretot, els grups d’interès d’FGC en la presa de decisions. En el cas del personal d’FGC, fomentant el lideratge participatiu i la cocreació en el nostre dia a dia, i que siguin els treballadors i treballadores qui decideixin en quins projectes s'ha de destinar una part de la inversió empresarial”. Aquest és un dels objectius i eixos que s’ha marcat la companyia en l’Estratègia d’Activisme 2030, presentada aquest any, i que “posiciona Ferrocarrils com una empresa activista en el foment de la participació, la implicació i la suma de talent de totes les persones que formen part de la companyia. El nostre objectiu és aconseguir que a partir de l’any 2022 el 0,5% del pressupost anual d’inversió sigui definit en base al procés de pressupostos participatius”.

Aquest és un projecte pioner en l'àmbit de les empreses públiques de la Generalitat de Catalunya i en promoure que el personal i la ciutadania decideixin a què es destina una part del pressupost d’inversió.

El procés de votació estarà obert fins el dia 11 de juliol. Tot seguit, es realitzarà l’escrutini dels resultats per conèixer les propostes guanyadores, que se seleccionaran en funció del nombre de vots obtinguts i de l’encaix dins les partides econòmiques destinades per a cadascun dels àmbits.

Per vetllar pel correcte desenvolupament de tot el procés, així com per valorar la viabilitat de les diferents propostes, s’han format dues comissions, de coordinació i validació, formades per representants de diferents àrees de la companyia així com per personal d’un gabinet auditor extern. Tot plegat, per garantir la transparència, la igualtat i la claredat en el procés i garantir el dret de la ciutadania a participar-hi, afavorir el protagonisme dels grups d’interès en la presa de decisions i promoure la modernització de la gestió pública.

FGC
També s'escollirà una proposta per millorar el servei que ofereix FGC a la ciutadania.

2  

Imatges

Foto

Foto 412

Foto

Foto 327

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 591

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia