Economia i Hisenda

Els consellers Geis i Giró durant la visita a l'IRBB

Els consellers Giró i Geis manifesten el compromís del Govern amb la recerca en una visita conjunta a l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona

query_builder   11 juny 2021 15:53

event_note Nota de premsa

Els consellers Giró i Geis manifesten el compromís del Govern amb la recerca en una visita conjunta a l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona

  • Giró: “Cal donar un nou impuls a la recerca perquè cada euro que s’inverteix en ciència i investigació repercutirà en el benestar i la salut dels nostres fills i nets”
  •  Geis: “Ara és el moment de potenciar la recerca per avançar cap a la societat del coneixement a què aspirem"
Els consellers Geis i Giró durant la visita a l'IRBB

Els consellers d’Economia i Hisenda i d’Universitats i Recerca, Jaume Giró i Gemma Geis, han manifestat avui el compromís del Govern amb la recerca per a aquesta legislatura. Geis i Giró han escenificat aquesta prioritat política del nou executiu en una visita a l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona que han fet conjuntament per conèixer de primera mà la feina que està duent a terme aquest centre en el camp de la ciència biomèdica bàsica i aplicada.

En una atenció als mitjans de comunicació, el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha posat de manifest la “voluntat absoluta” del Govern per donar suport als centres de recerca, “perquè continuïn treballant en l’excel·lència i en les inversions que transformen el país”. Giró ha explicat que el Govern haurà de fer compatible l’atenció de totes les necessitats post pandèmia, d’una banda, a nivell social i, de l’altra, fent un esforç en inversions que transformin i ajudin les generacions futures. “Ara cal donar un nou impuls a la recerca perquè cada euro que s’inverteix en ciència i investigació repercutirà en el benestar i la salut dels nostres fills i nets”, ha subratllat. Giró ha destacat el talent que té el país en l’àmbit de la recerca i ha expressat la prioritat de l’executiu de retenir-lo. “Volem que aquest talent es quedi aquí i captar de fora tot el que puguem”, ha reblat.

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha reiterat que “ara és el moment de potenciar la recerca per avançar cap a la societat del coneixement a què aspirem", després que la pandèmia hagi contribuït a evidenciar "la conveniència d’aquesta aposta clara de país". En aquest sentit, la consellera Geis ha insistit en la voluntat del Govern de "ser aliat i cooperador perquè el talent i la recerca de lideratge mundial que despleguem des de Catalunya continuï sent un dels eixos vertebradors del país”. La consellera Geis ha posat l'IRBB com a exemple de "la recerca de lideratge que desenvolupa el sistema de coneixent català" i, concretament en aquest centre, en un àmbit "amb tanta incidència en la qualitat de vida com el de la salut”.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia