Protecció Civil

Activada l'Alerta del PLASEQCAT per un fuita d'amoníac a Lleida

query_builder   13 juny 2021 21:54

event_note Nota de premsa

Activada l'Alerta del PLASEQCAT per un fuita d'amoníac a Lleida

  • En aquests moments el pla d’emergències ja s’ha desactivat un cop s’ha ventilat la indústria i s’ha donat el servei per finalitzat
  • La fuita s’ha produït en un dipòsit d’amoníac i no ha provocat afectacions a l’exterior de la indústria
  • A conseqüència de l’incident un treballador ha resultat ferit lleu amb problemes respiratoris, el qual ha estat donat d’alta in situ

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta tarda el Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) en fase d'ALERTA per una fuita d'amoníac a la indústria Frilesa (Frigoríficos Leridanos S.A.) ubicada al Carrer del Camí de Picos, a Lleida. L’avís de l’incident s’ha rebut a les 18:03.

Els Bombers de la Generalitat han activat 6 dotacions. En binomis, degudament equipats amb nivell de protecció 3, han accedit a les instal·lacions i han pogut tancar les vàlvules i donar la fuita per controlada.

A conseqüència de l’incident un treballador de la indústria ha resultat ferit lleu, amb problemes respiratoris. El ferit ha estat atès pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que ha desplaçat tres unitats terrestres, i ha estat donat d’alta in situ.

Les afectacions de la fuita s’han concentrat, únicament, a l’interior de la indústria i per això les autoritats no han recomanat cap evacuació de la zona.

L’Alerta ha estat desactivada sobre tres quarts de deu, un cop els Bombers de la Generalitat han ventilat la indústria afectada i han donat el servei per finalitzat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia