Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Miniatura presa Margalef

El Departament d'Acció Climàtica finalitza les obres d'impermeabilització de les juntes de la Presa de Margalef

query_builder   14 juny 2021 10:47

event_note Nota de premsa

El Departament d'Acció Climàtica finalitza les obres d'impermeabilització de les juntes de la Presa de Margalef

Foto web presa Margalef

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya ha finalitzat, aquest mes de maig, les obres d’impermeabilització de les juntes de la Presa de Margalef. Les obres han suposat una inversió d’al voltant de 495.000 euros.

L’embassament de Margalef es va construir els anys 90 per a regar 2.400 hectàrees de conreus d’olivers, ametllers, i vinya amb reg de suport en diversos municipis del Priorat i de la Ribera d’Ebre. I dintre de les tasques de manteniment d’aquesta infraestructura hidràulica s’ha executat obres per a millorar-ne la impermeabilitat i el sistema de drenatge, i així garantir el correcte funcionament de l’embassament.

L’actuació ha consistit en la injecció de resina a les juntes del parament de la presa; i s’ha millorat el sistema de drenatge d’aquesta. Així, s’ha impermeabilitzat 38 juntes horitzontals i una junta vertical injectant 14.270 kg de resina epòxid, aconseguint parar les múltiples filtracions d’aigua que presentava la presa.

I pel que fa a la  rehabilitació del  sistema de drenatge, s’ha netejat 8 drens/desguassos de la xarxa de drenatges existent, s’ha perforat 10 nous drens d’uns 15 metres de fondària, i s’ha instal·lat diversos aforadors per tal de mesurar el cabal de drenatge. La millora del sistema de drenatge ha reduït al voltant d’un 40% les pressions de l’aigua a la base de la presa.

Amb aquesta actuació es garanteix el bon funcionament de la presa de Margalef. Mitjançant el regadiu s’obté unes produccions de gran qualitat i d’una forma regular. En aquest cas, el conreu de l’olivera i la producció d’oli d’oliva, que és la principal font d’ingressos de les poblacions beneficiades per l’embassament.

1  

Imatges

Presa de Margalef

Presa de Margalef 535

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia