Ferrocarrils

FGC

Ferrocarrils presenta l'oferta turística per a aquest estiu

query_builder   16 juny 2021 14:51

event_note Nota de premsa

Ferrocarrils presenta l'oferta turística per a aquest estiu

  • La proposta d’FGC se centra en gaudir de la natura a les estacions de muntanya, recórrer Catalunya a bord dels trens turístics o contemplar els estels al Parc Astronòmic del Montsec
  • FGC Turisme es compromet amb la promoció del país i amb el desenvolupament d’un turisme sostenible i respectuós amb el medi
FGC
Subirà, amb els directors i responsables de les destinacions turístiques d'FGC després de la presentació.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha presentat avui l’oferta turística per a aquest estiu a les estacions de muntanya, els trens turístics i al Parc Astronòmic del Montsec. En un acte celebrat als jardins del Recinte Modernista de Sant Pau, FGC ha convidat la ciutadania a redescobrir Catalunya a través de les destinacions turístiques que gestiona.

La presidenta d’FGC, Marta Subirà, ha destacat el compromís de la divisió de Turisme amb la promoció del país, així com amb el desenvolupament d’un turisme sostenible i el respecte al medi ambient i a la biodiversitat. “Aquest és un estiu de retrobament on Ferrocarrils planteja una oferta segura, que compta amb totes les certificacions i amb la qual esperem que es doni molta vida al territori. I no només als espais d’FGC sinó a tots aquells espais que hi estan vinculats o amb els quals col·laborem”, ha assegurat.

FGC
La presidenta d'FGC durant la presentació de les novetats de la temporada.

Per a Subirà, les propostes d’FGC “es troben distribuïdes a diferents punts del país. Arreu col·laborem amb els ens locals i amb l’Agència Catalana de Turisme fent una aposta molt decidida per la sostenibilitat i la digitalització. Tenim propostes els 365 dies de l’any per a totes les famílies molt vinculades a la natura: som socis i porta d’entrada dels parcs naturals”.

La divisió de Turisme d’FGC gestiona 6 estacions de muntanya (La Molina, Vall de Núria, Vallter, Boí Taüll, Espot i Port Ainé), 4 trens turístics (Cremallera de Montserrat, Cremallera de Núria, Tren del Ciment i Tren dels Llacs), 3 funiculars (Funicular de Sant Joan i Funicular de la Santa Cova, a Montserrat; i Funicular de Gelida) i el Parc Astronòmic del Montsec.

Un estiu per redescobrir Catalunya

Les estacions de muntanya són porta d’entrada als parcs naturals de Catalunya i conviden la població a estar en contacte amb la natura i a practicar tot tipus d’activitats a l’aire lliure: senderisme, ciclisme, trail running o esports d’aventura. Una àmplia proposta per a tots els gustos i per a tots els públics.

La Molina iniciarà la temporada aquest dissabte 19 de juny i fins al 3 d’octubre; Boí Taüll ho farà dimecres 23 de juny i fins al 12 de setembre; Vallter obrirà el 17 de juliol i tancarà també el 12 de setembre; i Vall de Núria, que obre els 365 dies l’any, ja ofereix activitats d’estiu.

A bord dels trens turístics d’FGC

Una opció per recórrer Catalunya de manera sostenible és fer-ho a bord dels trens turístics d’FGC, uns trens singulars i històrics on el propi viatge ja es converteix en tota una experiència.

El Cremallera i els Funiculars de Montserrat apropen la població a un dels llocs més emblemàtics de Catalunya, el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, i a espais museístics com el Centre d’Interpretació del Geoparc o el Museu de Montserrat. El Cremallera de Núria, que enguany celebra 90 anys, és el transport de la vall per excel·lència i l’únic mitjà per accedir a l’estació de muntanya de Vall de Núria. Al Berguedà, el Tren del Ciment, amb més de 100 anys d’història, fa un trajecte de 3,5 quilòmetres entre boscos i paisatges de gran valor que permeten observar la majestuositat de l’entorn natural a les portes del Parc Natural del Cadí-Moixeró o descobrir el Museu del Ciment o els Jardins Artigas.

Per la seva banda, el Tren dels Llacs, que porta els viatgers de la plana fins al Prepirineu de Lleida, estarà en circulació tots els dissabtes fins al 30 d’octubre. Són, en total, 29 circulacions: 25 del Tren Històric i 4 del Tren Panoràmic. El Tren Històric circula tots els dissabtes fins al 17 de juliol i des del 21 d’agost fins al 30 d’octubre, excepte festius; mentre que el Tren Panoràmic ho farà els dies 24 i 31 de juliol i 7 i 14 d’agost.

El Funicular de Gelida, situat a la comarca de l’Alt Penedès, al municipi de Gelida, uneix el centre urbà del poble i la zona industrial amb l’estació de tren.

El millor cel de Catalunya

Una experiència única és l’observació del cel al Parc Astronòmic del Montsec, considerat l’equipament d’astronomia més important de Catalunya; un gran multiespai lúdic i un referent en la docència i la divulgació de l’astronomia i les ciències de l’espai. Situat a Àger, a la Serra del Montsec, ofereix un ampli ventall de visites tant diürnes com nocturnes.

La presentació de temporada d’FGC Turisme, que s’ha pogut seguir en directe a través del canal de YouTube de Ferrocarrils, es pot recuperar aquí. A més, en aquest enllaç hi trobareu els dossiers de premsa temàtics i els recursos gràfics que necessiteu:  https://www.turismefgc.cat/material-multimedia-fgc-turisme/

4  

Imatges

Foto 1

Foto 1 1172

Foto 2

Foto 2 2135

Foto 3

Foto 3 2470

Foto 4

Foto 4 2791

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 611

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia