Sala de premsa

sge

El Consell Català de l'Esport fa efectiu el pagament de diverses subvencions i obre noves convocatòries d'ajuts per reactivar el sector esportiu

query_builder   17 juny 2021 12:32

event_note Nota de premsa

El Consell Català de l'Esport fa efectiu el pagament de diverses subvencions i obre noves convocatòries d'ajuts per reactivar el sector esportiu

  • El CCE ha pagat 8.450.000 euros en ajuts extraordinaris a federacions i consells esportius per l’ajornament o la suspensió de competicions a causa de la Covid-19, i ha abonat una subvenció de 635.000 euros a la Volta Ciclista a Catalunya 
  • La voluntat de l’executiu és activar i agilitzar l’arribada de més recursos a les entitats esportives catalanes
sge
El Consell Català de l’Esport (CCE) vol activar i agilitzar l’arribada de més recursos a les entitats esportives catalanes en un context marcat encara pels efectes de la pandèmia de la Covid-19. Amb aquest objectiu i per fer costat al sector en la reactivació de l’activitat, el Govern ha fet efectiu el pagament de diverses subvencions i ha obert el termini de sol·licituds per optar a les convocatòries destinades als consells esportius, per desenvolupar els programes d’esport escolar, i als clubs, per la participació en competicions femenines i internacionals.

Pel que fa a les subvencions concedides, el Consell Català de l’Esport ha pagat la convocatòria d’ajuts extraordinaris i d’emergència destinats a entitats organitzadores de competicions esportives oficials d'àmbit català, federat i escolar, afectades per la Covid-19 durant el 2021.

Els ajuts sumen 8.450.000 euros i beneficiaran un total de 67 federacions i 44  consells de tot el territori català que van patir els efectes de l’ajornament o la suspensió d’aquestes proves a causa de les mesures restrictives adoptades per fer front a la tercera onada de la pandèmia de la Covid-19.

Aquesta és la primera de les dues convocatòries d’ajuts extraordinaris i d’emergència que el Govern va posar a disposició del sector per pal·liar les afectacions econòmiques i socials patides durant el 2021. La segona convocatòria que es resoldrà properament és la línia d’ajuts de 15 milions d’euros que el Consell Català de l’Esport va posar a l’abast de les entitats gestores d’instal·lacions esportives del país.

Així mateix, el Govern també ha fet efectiu el pagament de la bestreta de la subvenció nominativa per un import de 635.000 euros a l’entitat Volta Ciclista Associació Esportiva per a l’organització de la 100a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que va tenir lloc del 22 al 28 de març de 2021.

Obertes les convocatòries d’ajuts a consells esportius i clubs

D’altra banda, el Consell Català de l’Esport ha obert les respectives convocatòries per a la concessió de subvencions pluriennals per als consells esportius de Catalunya per al desenvolupament dels programes d'esport escolar del curs 2020-2021, d’una banda, i per a la concessió de subvencions per a l'organització i participació en activitats esportives federades corresponents a la temporada 2020-2021.

Pel que fa a la convocatòria de suport als consells esportius, tindrà una dotació pressupostària màxima de 3.800.000 milions d’euros per al desenvolupament dels programes d'esport escolar següents: Suport a la gestió dels consells esportius, Suport al desenvolupament del Pla Català d'Esport a l'Escola (PCEE), Suport al desenvolupament dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC) i Suport al desenvolupament del programa Esport Blanc Escolar (EBE). De l’import total, 3.110.000 euros s’abonaran aquest any 2021 i 690.000, l’any 2022.

Quant a les subvencions per a les activitats esportives federades, dotades amb 750.000 euros, serviran per donar suport, en primer lloc, a la participació de clubs en competicions d'esport femení de la màxima categoria estatal en els següents esports: atletisme, bàdminton, basquetbol, basquet a cavall (horseball), esgrima, futbol, futbol americà, futbol sala, gimnàstica, handbol, hoquei, hoquei gel, hoquei línia, hoquei patins, rugbi, softbol, tennis de taula, triatló, voleibol i waterpolo. En segon lloc, donaran suport a la participació dels clubs catalans en competicions internacionals oficials (programa Catalunya al Món) que figurin en calendaris de la federació internacional corresponent dels següents esports: basquetbol, handbol, hoquei herba, hoquei patins, softbol, tennis de taula i waterpolo.

Tant en la convocatòria de consells esportius com en la de clubs, el termini de presentació de sol·licituds acaba el dia 29 de juny a les 23.59h. Les sol·licituds i la resta de tràmits associats al procediment de concessió dels ajuts s'han de presentar únicament per via telemàtica a través del portal Tràmits gencat (tramits.gencat.cat) del Departament de la Presidència, utilitzant el sistema de signatura electrònica.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia