Servei Català de Trànsit

Joves i mobilitat

El secretari general d'Interior, Oriol Amorós, destaca la qualitat dels treballs de la 14a edició del concurs "Joves i Mobilitat"

query_builder   16 juny 2021 18:20

event_note Nota de premsa

El secretari general d'Interior, Oriol Amorós, destaca la qualitat dels treballs de la 14a edició del concurs "Joves i Mobilitat"

  • Enguany hi han participat 2.152 alumnes, que han presentat 1.346 treballs sobre la millora de la protecció de l’entorn escolar

  • Amorós ha remarcat que “les reflexions dels alumnes participants ens ajuden a avançar junts cap a una mobilitat més segura i sostenible"
Joves i Mobilitat

El secretari general del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Oriol Amorós i el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, han participat aquesta tarda a l’acte de lliurament virtual dels premis de la 14a edició del concurs “Joves i Mobilitat” que organitza el RACC en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit (SCT) i el Departament d’Educació, i que té com a objectiu promoure actituds i valors de mobilitat segura, sostenible i responsable entre els adolescents i els joves de Catalunya.

En la seva intervenció, Amorós ha destacat la qualitat dels treballs dels alumnes participants i ha agraït “les reflexions fetes perquè ens ajuden a avançar junts cap a una mobilitat més segura i sostenible”. El secretari general d’Interior també ha remarcat que “els joves que avui participen en el concurs són els que el 2050 hauran de fer possible el repte d'erradicar els morts i els ferits greus per accidents de trànsit”.

En aquesta 14a edició del certamen, que s’adreça al alumnes de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de tot Catalunya, l’argument principal dels treballs s’ha centrat en la protecció i la seguretat en l’entorn escolar. En el lliurament de premis, celebrat telemàticament per la pandèmia, també hi han participat el subdirector general d'Ordenació Curricular del Departament d’Educació, Ramon Grau i el president del RACC, Josep Mateu.

En l’edició d’enguany s’han presentat 1.346 treballs que han estat elaborats per 2.152 estudiants d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà, així com nois i noies membres de casals de joves o centres de lleure, distribuïts en 608 grups procedents de 35 centres educatius de tot Catalunya. Dels 1.346 treballs, 975 són anuncis gràfics, 241 vídeos per instagram, 129 projectes de millora de seguretat viària i 1 projecte de centre educatiu. Malgrat l’impacte de la covid-19, aquesta edició ha comptat amb una elevada participació gràcies a l’esforç i a la capacitat d’adaptació que han demostrat tant els joves com els seus professors.

Els guanyadors de l’edició d’enguany han estat:

  • ANUNCI GRÀFIC: Carla Ruiz Herreros, alumna de Cicle Formatiu de Grau Mitjà de l’Escola d’Art de Vic, pel treball “Camí a l’escola”. Veure treball guanyador
  • VÍDEO PER A INSTAGRAM: Bruno Artigau, Aida Cortada i Laura Lis, alumnes de 4t d’ESO A del Col·legi Montserrat, de Barcelona, pel treball “Sempre en verd”. Veure treball guanyador
  • PROJECTE DE MILLORA DE LA SEGURETAT VIÀRIA: Angela Cammarota, Lola Hernandez, Alicia Díaz i Alejandra Pons, alumnes de 4t d’ESO B del Col·legi Montserrat, de Barcelona, pel treball “Semáforo ruidoso. Noisy Light”. Veure treball guanyador
  • PROJECTE EDUCATIU EN MOBILITAT SEGURA D’UN CENTRE DOCENT:Desert
  • MILLOR CLASSE: 4t d’ESO A de l’Institut Can Jofresa, de Terrassa.
  • PROFESSOR/A MÉS MOTIVADOR: Helena Marsal, de l’Institut Can Jofresa, de Terrassa.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia