Salut

Salut fa una marató de vacunació sense cita prèvia a dos municipis del Baix Berguedà

query_builder   17 juny 2021 16:03

event_note Nota de premsa

Salut fa una marató de vacunació sense cita prèvia a dos municipis del Baix Berguedà

  • Dimarts que ve dia 22 de juny s’ha organitzat una vacunació sense cita prèvia als municipis de Gironella i Puig-reig
  • Es tracta d’una prova pilot per donar una empenta en municipis on el rati de vacunació és més baix i així aconseguir arribar a més gent
  • La iniciativa coincideix amb les setmanes de més volum de vacunes. Només a l’Hotel d’entitats és previst que aquesta setmana se n’administrin 3.500 de les quals 500 són segones dosis d’essencials que no hauran de desplaçar-se fora del Berguedà per a administrar-se el vaccí

Dimarts, l’equip d’atenció primària del Baix Berguedà posa en marxa una prova pilot de vacunació sense cita prèvia a dos municipis: Gironella i Puig-reig. En tots dos casos, equips mòbils s’ubicaran en espais amplis per administrar vacunes a persones dels grups que en aquests moments ja s’ha fet una crida a la vacunació tot i no disposar de cita prèvia. Aquesta és una experiència que s’ha posat en marxa a la regió sanitària de Girona i la Metro Nord i arriba a la Catalunya Central en un format reduït a un sol dia i com una prova per validar si s’aconsegueix l’objectiu de facilitar la vacunació i arribar a gent que d’altra manera potser no aniria a posar-se-la.

En concret, dimarts dia 22 de juny es farà marató de vacunació a:

  • Puig-reig

Pavelló municipal de Puig-reig - Passeig de la Riera de la Sala, s/n.

De 60 a 69 anys, de 3 a 5 de la tarda (Janssen)

A partir de 40 anys, de 2/4 de 6 a 2/4 de 8

  •  Gironella

Local del Blat - Plaça del Doctor Armengou, s/n

A partir de 40 anys, de 8 a 10 de la nit

La previsió és que els equips mòbils puguin administrar una vacuna per minut i que es registri adequadament.

3.500 vacunes aquesta setmana a l’Hotel d’Entitats

L’anunci de la iniciativa coincideix en un moment de màxima afluència de vacunes. Només a l’hotel d’entitats de Berga, aquesta setmana s’administren 3.500 vacunes. La majoria son vacunes que s’administren en primera dosi als nous col·lectius que s’han obert, majors de 40 anys. També hi ha segones dosis dels col·lectius essencials que finalment no han de desplaçar-se fora del Berguedà per a rebre la pauta completa del vaccí.

Gairebé la meitat dels berguedans han rebut una primera dosi de la vacuna contra la Covid i més del 30% (31,55%) tenen la pauta completa. Adjuntem dades detallades (Font: dadescovid.cat):

 

BERGUEDÀ

PONLACIÓ

1A DOSI

2A DOSI

Baix Berguedà

10108

5838

3557

Berga

18650

10443

6363

Alt Berguedà

4231

2624

1553

 

Manresa, 16 de juny de 2021