Polítiques Digitals

Estand Digital Catalonia MWC 2021

El Govern mostra al MWC 2021 la nova mobilitat connectada amb 5G

A l'estand de Catalunya s'ensenyarà com la cinquena generació de telefonia mòbil i el 'tot connectat' impactaran decisivament en un àmbit estratègic de país com és la mobilitat

query_builder   21 juny 2021 10:00

event_note Nota de premsa

El Govern mostra al MWC 2021 la nova mobilitat connectada amb 5G

A l'estand de Catalunya s'ensenyarà com la cinquena generació de telefonia mòbil i el 'tot connectat' impactaran decisivament en un àmbit estratègic de país com és la mobilitat

  • Es farà una demostració en directe de conducció connectada i remota amb 5G i de com la tecnologia pot ajudar a assolir una mobilitat més eficient i segura
  • La nova mobilitat connecta el vehicle amb la infraestructura i l’entorn, enviant i rebent dades en temps real i evitant situacions de risc abans que passin
  • 56 empreses, entitats i centres tecnològics catalans participaran en el MWC amb l’impuls del Govern. En paral·lel, s’impulsa la participació de 42 startups catalanes al 4YFN, al mateix recinte firal de Gran Via
Estand del Govern de Catalunya al MWC 2021

El Govern de Catalunya projectarà al MWC 2021 el lideratge del país en el desplegament de la connectivitat 5G i la seva aposta, ara renovada i reforçada al més alt nivell des del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, per aquesta tecnologia que impactarà decisivament i permetrà millorar àmbits estratègics per al país i clau per a la ciutadania com és el de la mobilitat.

Ho farà des de l’estand Digital Catalonia, on, sota el lema ‘5G is the new mobility’, s’oferirà una demostració en directe de conducció connectada i en remot amb 5G per mostrar com el “tot connectat” que permet aquesta tecnologia ajudarà a millorar la mobilitat del futur, fent-la més eficient i, sobretot, més segura.

En un futur pròxim, gràcies a la baixa latència i amplada de banda de la cinquena generació de telefonia mòbil, els vehicles es podran comunicar amb les infraestructures, amb la resta de vehicles i amb el seu entorn, fet que proporcionarà una informació en temps real cabdal per millorar la seguretat viària, la gestió de les infraestructures i l’eficiència en la mobilitat.

En aquest sentit, el pilot de la nova mobilitat que acollirà l’estand Digital Catalonia mostra com la 5G permet la teleassistència d’un conductor en carretera o autopista, i la conducció en remot i en temps real del seu vehicle davant d’una situació de risc. A més, incorpora una demostració d’enviament en temps real de continguts informatius audiovisuals al vehicle i a la infraestructura gràcies a la connectivitat 5G.

El pilot és un projecte conjunt del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), la Fundació i2CAT i Robots MiR, en el marc de l’Estratègia 5G de Catalunya i el projecte 5GMed Corridor (Corredor 5G del Mediterrani), el corredor transfronterer on es faran les primeres proves de serveis i comunicacions mòbils 5G amb vehicles autònoms i connectats. La ‘demo’ al MWC serà possible gràcies a la connectivitat 5G de Vodafone i la col·laboració especial de Cellnex.

El pilot ‘5G is the new mobility’ es presentarà oficialment a l’estand Digital Catalonia el primer dia del MWC, i hi haurà demostracions presencials en directe de vehicle connectat i controlat en remot amb 5G durant tots els dies del congrés.

Impuls del Govern a l’ecosistema digital català

Com cada any des de la primera edició del MWC, el Govern de Catalunya impulsa la presència de les empreses i l’ecosistema digital català al congrés mundial de mòbils. Aquest any, 56 empreses, entitats i centres tecnològics estaran ubicades a la zona d’expositors de l’estand Digital Catalonia, situat a la part central del Congrés, al costat de l’Auditori. El seu nom i descripció es poden consultar al catàleg virtual de les empreses presents al MWC i al 4YFN que han comptat amb el suport del Govern. Tant el catàleg com altra informació relacionada amb el congrés es poden trobar a la web del MWC de Polítiques Digitals.

Més enllà de presentar els seus productes i serveis a l’estand, les empreses catalanes participants al MWC també podran reunir-se amb altres empreses o entitats de tot el món per accedir a nous contactes internacionals, trobar possibles socis per desenvolupar projectes innovadors i negociar acords de cooperació internacional.

En aquesta edició, serà en el marc de l’Open Innovation Challenge (l’antic Brokerage Event), que organitza el Departament d’Empresa i Treball a través d’ACCIÓ com a membre de la xarxa Enterprise Europe Network (EEN) de la Comissió Europea.

Les reunions de l’Open Innovation Challenge se celebraran físicament a l’espai habilitat al costat de la zona d’expositors de l’estand Digital Catalonia, però també es podrà mantenir reunions en línia mitjançant l’eina de videoconferència integrada a la plataforma de l’esdeveniment. En aquesta primera edició, hi participen més de 80 grans corporacions, empreses i inversors nacionals i internacionals i es preveu programar més d’un miler de reunions, tant virtuals com presencials.

També presents al 4YFN, que canvia d’ubicació

En paral·lel, el Govern també impulsa la presència catalana al 4YFN, l’esdeveniment de referència internacional adreçat a startups i inversors del sector tecnològic, que enguany canvia la seva ubicació habitual i es trasllada al recinte firal de Gran Via.

Al 4YFN 2021, on més de 400 startups internacionals exposaran els seus últims productes, la participació de la Generalitat es concreta en l’estand d’ACCIÓ, on s’hi trobaran 12 startups que han estat beneficiàries de l’ajut Startup Capital en alguna ocasió, i en 3 hubs físics diferents, dedicats a la connectivitat, la indústria 4.0 i la salut, on ACCIÓ facilita la presència de 30 startups catalanes.

El MWC de la reactivació

L’edició 2021 del congrés tecnològic i de negocis més important del món, la primera  després que la de febrer de 2020 se suspengués a causa de la pandèmia, se celebrarà del 28 de juny a l’1 de juliol al recinte de Fira de Barcelona-Gran Via en un format híbrid i amb fortes mesures de prevenció anti-Covid19. Tot i així, representa la la reactivació de les grans fires i congressos a Catalunya i arreu del món i per tant, de la recuperació d’una activitat amb un important impacte directe i indirecte en l’economia catalana i en la projecció internacional de Catalunya com a hub tecnològic.

Sota el lema ‘Connected Impact’, el congrés se centrarà a explorar les possibilitats i l’impacte de les tecnologies més disruptives i innovadores, com la 5G, la intel·ligència artificial (IA), el ‘Big Data’ o la Internet de les Coses (IoT) sobre la nostra forma de viure futura, i tornarà a situar Catalunya a l’epicentre del sector digital internacional com a capital mundial del mòbil i la 5G.

 

2  

Imatges

Imatge de l'estand del Govern de Catalunya al MWC 2021

Imatge de l'estand del Govern de Catalunya al MWC 2021 1254

Imatge de la demostració '5G is the new mobility' a l'estand Digital Catalonia

Imatge de la demostració '5G is the new mobility' a l'estand Digital Catalonia 1126

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia