Incasòl

Pau de Solà Morales, president d'ArquinFAD, i Albert Civit, director de l'INCASÒL.

L'INCASÒL signa un acord de col·laboració i patrocini amb ArquinFAD per a la celebració dels Premis FAD i Habitàcola 2021

query_builder   22 juny 2021 13:48

event_note Nota de premsa

L'INCASÒL signa un acord de col·laboració i patrocini amb ArquinFAD per a la celebració dels Premis FAD i Habitàcola 2021

  • Com en edicions anteriors l’INCASÒL promou l’arquitectura i el disseny destinant 25.000 euros a les activitats de l’entitat cultural
Pau de Solà Morales, president d'ArquinFAD, i Albert Civit, director de l'INCASÒL.
Pau de Solà Morales, president d'ArquinFAD, i Albert Civit, director de l'INCASÒL.
El director de l’INCASÒL, Albert Civit, i el president d’ArquinFAD, Pau de Solà Morales, han signat un conveni de col·laboració i patrocini per a la celebració dels Premis FAD i Habitàcola 2021.

ArquinFAD és una associació multidisciplinària de disseny de l’espai del FAD (Foment de les Arts i del Disseny). És una entitat cultural, independent i sense ànim de lucre que, des de la seva fundació, ha tingut com a objectiu agrupar i donar suport a tots els professionals i institucions que intervenen en la concepció de l’espai en el seu sentit més ampli, des d’arquitectes i interioristes fins a, més recentment, els nous professionals especialistes en disciplines tan específiques com el disseny d’escenografies o altres espais efímers, disseny d’il·luminació.

D’acord amb el conveni, l’INCASÒL farà una aportació econòmica de 25.0000 euros a l’ArquinFAD amb la voluntat de col·laborar en la celebració dels Premis FAD i Habitàcola, per tal de definir una millora urbana, en les quals el disseny i l’arquitectura hi juguen un paper fonamental per promoure les transformacions urbanes amb un clar benefici per a la ciutadania.

ArquinFAD impulsa la 33a edició dels Premis Habitàcola amb l’objectiu de promoure la reflexió sobre els nous marcs teòrics en els àmbits del disseny i de l’arquitectura, i debatre, conjuntament amb les escoles, solucions i punts de vista innovadors en relació amb els diferents temes d’interès social. És un concurs adreçat a estudiants amb la finalitat de donar-se a conèixer en el món professional, ja que són ells els professionals del futur que aniran definint l’espai públic urbà de les nostres ciutats. La temàtica escollida per a aquests premis sempre ha tractat aspectes rellevants per a la societat i ha abordat problemàtiques actuals sense resoldre.

Enguany es planteja una reflexió sobre l’espai públic del carrer de les viles i les ciutats, que, atapeït d’andròmines i d’elements, està sobresaturat i genera un conflicte permanent. Es tracta de definir propostes atrevides i innovadores, que trenquin amb les inèrcies del passat i proposin carrers i espais públics de qualitat; que donin cabuda a les noves necessitats de la societat del s. XXI, diversa, tecnològica, mòbil i canviant, i que, al mateix temps, tinguin en compte els aspectes invisibles de la utilització dels carrers, en racionalitzin els usos i resolguin bona part dels conflictes que actualment tenallen aquest espai ciutadà.

Pel que fa als Premis FAD, ArquinFAD arriba aquest 2021 a l’edició 63. Es tracta dels guardons més longeus d'Europa en l'àmbit de l'arquitectura i l'interiorisme i un dels més prestigiosos a la Península Ibèrica. Aquest premis guardonen les millors obres i materials relacionats amb l'arquitectura i l'interiorisme d'Europa. Els Premis FAD es divideixen en quatre categories a les que es pot presentar l'obra: Arquitectura, Interiorisme, Ciutat i Paisatge i Intervencions Efímeres.

A més, també es convocaran els Premis FAD de Pensament i Crítica 2021 i els Premis FAD Internacionals 2021, que celebraran la seva 16a i 8a edició, respectivament.

En virtut de l’acord signat, l’INCASÒL serà membre del Jurat d’Opinió dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, tindrà una participació destacada a l’acte de lliurament i comptarà amb l’assessorament d’ArquinFAD en els esdeveniments i en les iniciatives que dugui a terme relacionats amb l’arquitectura, el disseny o la cultura en general. També hi haurà presència del logotip de l’INCASÒL a les publicacions i els actes organitzats per ArquinFAD.

1  

Imatges

IMATGE

IMATGE 3863

1  

Fitxers adjunts

NOTA DE PREMSA

NOTA DE PREMSA
PDF | 141

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia