Direcció General de Comunicació

desnonaments

El Govern exigeix a l'Executiu espanyol a ampliar la moratòria dels desnonaments fins a finals d'any

query_builder   22 juny 2021 13:50

event_note Nota de premsa

El Govern exigeix a l'Executiu espanyol a ampliar la moratòria dels desnonaments fins a finals d'any

  • El Consell Executiu aprova una proposta del Grup de Treball per a la garantia del dret a l’habitatge que planteja la necessitat de prorrogar la suspensió dels desnonaments que afectin ciutadans en situació de vulnerabilitat

El Govern ha exigit a l’Executiu espanyol ampliar la moratòria dels desnonaments de persones en situació de vulnerabilitat fins, com a mínim, el 31 desembre de 2021. A més, també li demana que prengui totes les mesures necessàries per garantir que ningú es vegi privat del dret a l’habitatge, en exercici de les seves competències estatals. Aquesta és una proposta formulada pel Grup de Treball per a la garantia del dret a l’habitatge, que va plantejar al Govern la necessitat de seguir prorrogant la suspensió dels desnonaments en aquells casos de vulnerabilitat social i econòmica.

L’Executiu també reitera el seu compromís amb la protecció del dret a l’habitatge de tots els ciutadans i, especialment, de les persones en situació d’exclusió residencial i vulnerabilitat social. El Govern ja va aprovar, el novembre passat, el Decret Llei 37/2020 de reforç de la protecció del dret a l’habitatge davant els efectes de la pandèmia de la Covid-19, que protegia els col·lectius més vulnerables davant els desnonaments mentre es mantingués l’estat d’alarma o qualsevol altra restricció de mobilitat per motius sanitaris. D’aquesta manera, els llançaments quedaven explícitament suspesos fins que el gran tenidor o entitat financera propietària de l’habitatge oferís un lloguer social.

Abans que finalitzés l’estat d’alarma, el Govern espanyol va aprovar un nou Reial Decret Llei que allargava fins el 9 d’agost de 2021 la moratòria dels desnonaments, facultant al jutge la suspensió d’un llançament en casos de vulnerabilitat social o econòmica acreditada sempre que es tractés d’un habitatge propietat de grans tenidors. Tot i així, aquesta norma no permet descartar que en els propers mesos es produeixi un increment molt important dels desnonaments i és per això que el Govern de la Generalitat va crear el Grup de Treball per a la garantia del dret a l’habitatge, amb l’objectiu de proposar mesures i actuacions per garantir aquest dret als ciutadans, que ara es concreten en aquest acord.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia