Oficina del President

El president Aragonès, en un moment de la compareixença

President Aragonès: "És l'hora de posar a fi a la repressió i tornar a fer política"

query_builder   22 juny 2021 17:49

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "És l'hora de posar a fi a la repressió i tornar a fer política"

  • En una declaració institucional acompanyat de tot el Govern, el cap de l’Executiu ha insistit en “fer un referèndum acordat, que compti amb l’aval internacional”
El president Aragonès, en un moment de la compareixença. Autor: Jordi Bedmar
El president Aragonès, en un moment de la compareixença. Autor: Jordi Bedmar

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquesta tarda que, un cop aprovats els indults, “és l’hora de posar fi a la repressió” i “el moment de tornar a fer política”. “Afrontem-ho amb la màxima exigència i amb el compromís de trobar una sortida acordada que respecti la voluntat popular del poble de Catalunya”, ha reblat.

En una declaració institucional per valorar la decisió del govern espanyol de concedir l’indult als líders independentistes empresonats, el cap de l’Executiu ha insistit en la seva aposta per fer un referèndum acordat que compti amb l’aval internacional, com desitja una amplíssima majoria de la població de Catalunya”.

El cap del Govern ha assenyalat que els indults “alleugen la situació personal i de les famílies de les preses i els presos polítics”, però “en cap cas acaben amb una repressió contra aquells que volem decidir lliurement si Catalunya ha d’esdevenir una república amb tots els drets i totes les llibertats; en cap cas acaben amb la inhabilitació que continua limitant els drets polítics dels líders independentistes que sortiran de la presó, i en cap cas resol la situació de les exiliades i del exiliats, amb el president Puigdemont al capdavant”.

Per aquest motiu, el president ha insistit a reclamar l’amnistia per a tots els represaliats i el dret a l’autodeterminació. I ha exigit a l’Estat espanyol que “atengui sense més dilació la crida de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa de posar fi a la repressió, de retirar les demandes d’extradició contra els exiliats i exiliades i d’aturar la persecució de representants polítics i servidors públics en l’exercici del seu mandat”.

La decisió adoptada avui pel consell de ministres, ha assenyalat el president, “és un pas que ajuda a generar credibilitat en el camí de la negociació i l’acord per resoldre del conflicte”. I ha posat de relleu que des del Govern de la Generalitat “destinarem tots els nostres esforços a fer possible aquesta nova etapa on la negociació, on la política, ha de ser l’espai per resoldre un conflicte que porta massa temps enquistat”.

5  

Imatges

El president, a la Galeria Gòtica

El president, a la Galeria Gòtica 1623

El president, sortint del despatx

El president, sortint del despatx 1720

El president, durant la seva intervenció

El president, durant la seva intervenció 1710

El president i el Govern, durant la declaració institucional

El president i el Govern, durant la declaració institucional 2894

El president i els consellers, durant la declaració institucional

El president i els consellers, durant la declaració institucional 2604

1  

Fitxers adjunts

Text de la declaració institucional

Text de la declaració institucional
PDF | 131