Empresa i Treball

imatge de l'app

La startup IZI crea una app basada en la intel·ligència artificial que elabora vídeos amb més de 200 càmeres a la vegada

query_builder   27 juny 2021 11:00

event_note Nota de premsa

La startup IZI crea una app basada en la intel·ligència artificial que elabora vídeos amb més de 200 càmeres a la vegada

imatge de l'app
  • Es tracta d’una aplicació de mòbil que produeix vídeos de concerts en viu de forma col·laborativa integrant els enregistraments del públic i músics amb l’àudio de la taula de so
  • IZI, que estarà present al Connectivity Hub del 4YFN, ha rebut un ajut directe de 75.000 euros de la línia Startup Capital d’ACCIÓ destinada a startups tecnològiques en fase inicial
  • L’app, pensada per ajudar al sector musical a recuperar-se de la crisi de la Covid-19, destina el 51% dels seus guanys als músics mitjançant les descàrregues dels vídeos

 

L’empresa catalana IZI Recording Together ha creat una tecnologia que, a través d’algoritmes basats en la intel·ligència artificial, permet elaborar vídeos amb més de 200 càmeres en simultani. Es tracta d’una aplicació de mòbil que produeix vídeos de concerts en viu de forma col·laborativa, integrant els enregistraments del públic i músics amb la qualitat de l’àudio de la taula de so. D’aquesta manera, l’startup uneix artistes i assistents perquè puguin compartir les imatges i la seva experiència durant el concert en directe. 

La startup presentarà oficialment l’aplicació, actualment en fase de prototip, en el marc del 4YFN, la fira paral·lela al MWC adreçada a les startups i als inversors del sector tecnològic. L’acte constarà d’un seguit d’actuacions musicals en directe que tindran lloc a l’estand d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- dins el 4YFN.

Per desenvolupar el seu projecte, l’empresa ha rebut 75.000 euros de la línia Startup Capital d’ACCIÓ que podrà destinar a finançar les activitats derivades de l’execució del pla de negoci inicial, com per exemple cobrir despeses de personal, contractar serveis o elaborar estratègies de comercialització.

Pel CEO de l’empresa, Ricard Julià, “amb IZI Recording Together hem posat en contacte de nou els músics amb el seu públic per tal de generar una font d’ingressos pels artistes en un moment que les actuacions en directe s’han reduït de forma notable arran de la crisi de la Covid-19”. A més, Julià afegeix “som una empresa molt sensibilitzada amb el sector musical i creiem que aquest software pot ser una eina molt útil per ajudar als creadors i artistes a recuperar-se econòmicament”.

En aquest sentit, l’empresa destinarà un 51% dels ingressos que generi l’aplicació, a partir de les descàrregues a la xarxa, als mateixos conjunts musicals. Aquests ingressos es generaran a través de patrocinis que poden integrar-se en els vídeos de diverses maneres, però “la decisió última de la presència de marques és dels usuaris”, afirma Julià.

Pel que fa a la tecnologia, que serveix tant pels concerts presencials com online, “permet integrar vídeos de diverses qualitats i obtenir un resultat personalitzat molt bo”. “Estem revolucionant l’ús de la càmera en els mòbils, ja que creem el mòbil amb 200 càmeres, combinant les gravacions dels músics des de l’escenari, les d’un grup d’amics que assisteix al concert o els que s’ho miren online des de casa”. Un cop presentat el prototip al 4YFN, s’analitzaran les mètriques per tal de poder validar el producte, i es preveu que es pugui comercialitzar després de l’estiu per a dispositius iOS i Android.

IZI Recording Together, fundada durant la pandèmia, té la seva seu a Barcelona i actualment compta amb 7 treballadors, i és una de les 42 startups que estaran presents a l’stand que el Departament d’Empresa i Treball, a través d’ACCIÓ, posa a disposició de les startups catalanes en el marc del 4YFN.

D’entre les activitats que organitzarà la Generalitat, a través d’ACCIÓ, destaca l’Open Innovation Challenge, un esdeveniment que té com a objectiu fomentar un entorn d’innovació oberta entre corporacions, inversors i proveïdors de tecnologia. L’Open Innovation Challenge són trobades de networking durant les quals les startups i empreses hauran de presentar els seus projectes als reptes plantejats per multinacionals i inversors internacionals. Es preveu programar més d’un miler de reunions, tant virtuals com presencials, i actualment ja hi ha més de 700 usuaris registrats.

Pel que fa als tallers organitzats per ACCIÓ, destaquen especialment la taula rodona que sota el títol de “Barcelona Local Heroes”, reunirà al CEO de Wallbox, Enric Asunción, amb la cofundadora d’ONA Therapeutic, Valerie Vanhooren, i   "Holaluz, la nostra visió sobre la sortida a borsa" a càrrec de Carlota Pi, cofundadora de la companyia.

Les 42 startups presents a l’stand d’ACCIÓ AL 4YFN formen part de les 1.708 empreses emergents que s’han identificat a Catalunya, segons un informe basat en les dades del directori Barcelona&Catalonia Startup Hub d’ACCIÓ. Seguint el mateix informe, l’ecosistema d’startups a Catalunya genera 17.500 llocs de treball i s’espera que el 85% de les empreses creixin aquest 2021.

 

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

1  

Imatges

Imatge de l'app

Imatge de l'app 1741

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia