Oficina del President

El president, durant la seva intervenció

President Aragonès: "L'alegria pels presos i les preses que sentim la convertim en energia per seguir treballant per l'amnistia"

query_builder   23 juny 2021 15:43

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "L'alegria pels presos i les preses que sentim la convertim en energia per seguir treballant per l'amnistia"

  • El cap de l’Executiu ha acompanyat els líders independentistes empresonats a Lledoners a la seva sortida de la presó
  • Pere Aragonès ha insistit en una solució democràtica al conflicte amb l’Estat, a través d’un referèndum “on defensarem la independència del nostre país i la constitució de la república catalana”
El president, durant la seva intervenció. Autor: Rubén Moreno
El president, durant la seva intervenció. Autor: Rubén Moreno

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha manifestat aquest migdia, després de la sortida de la presó dels líders independentistes, que “l’alegria que sentim avui pels presos i les preses i les seves famílies la convertim en energia per seguir treballant per una solució global, que ha de ser l’amnistia”. Una amnistia, ha afegit, que “ha de permetre el retorn de les exiliades i dels i exiliats i que ningú més torni a entrar a una presó a Catalunya a causa del seu compromís polític”. “Que no hi hagi mai més cap pres, ni cap presa política a Catalunya”, ha reblat.

El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions des de Lledoners, on ha acompanyat els líders independentistes empresonats a la seva sortida de la presó. Pere Aragonès també ha dit que “l’alegria d’avui l’hem de convertir en energia per seguir treballant per una solució política al conflicte entre Catalunya i l’Estat”. Aquesta solució, ha subratllat, “només pot ser democràtica” i ha de permetre que “la gent voti el futur de Catalunya a un referèndum on defensarem la independència del nostre país i la constitució de la república catalana”.

El president i altres membres del Govern s’han desplaçat a Lledoners per acompanyar la sortida dels set líders independentistes empresonats. Altres consellers i conselleres han anat a les presons de Wad-Ras i Puig de les Basses, per acompanyar la presidenta Carme Forcadell i la consellera Dolors Bassa, respectivament, a la seva sortida.

8  

Imatges

El president, durant la seva intervenció

El president, durant la seva intervenció 5730

Dolors Bassa

Dolors Bassa 60

Intervenció de Dolors Bassa

Intervenció de Dolors Bassa 115

Carme Forcadell amb el conseller d'Interior

Carme Forcadell amb el conseller d'Interior 93

Intervenció de Carme Forcadell

Intervenció de Carme Forcadell 114

El president, durant la seva intervenció

El president, durant la seva intervenció 5631

Sortida de Lledoners

Sortida de Lledoners 2182

El president amb Oriol Junqueras

El president amb Oriol Junqueras 2107